Duplázza meg a konverziókat. 3. rész: Hogyan alakíthatsz meg egy átalakító értékesítési csatornát (és dugja be a szivárgásokat!)

Képzelje el, hogy minden egyes látogatóját elviszi a webhelyére, és egy óriási tölcsérbe önt.


Több ezer ügyfél öntött a tetejére, és szépen kifelé az alját. A termék vásárlása, ahogy megy.

Úgy tűnik, hogy egy tökéletes rendszer, nem igaz? Nos, ez a terv egyébként! Ebben a bejegyzés sorozatban megpróbáljuk megduplázni konverzióit. Ennek egyik leggyorsabb módja a szivárgó értékesítési tölcsér csatlakoztatása.

Mi az értékesítési csatorna?

Az értékesítési csatorna egyszerűen átalakítja a konverziókat. A lap tetejére hatalmas és széles, mindenkit képvisel, aki kapcsolatba kerül a márkájával vagy webhelyével.

Értékesítési csatorna
Kép jóváírás: Sparkitects.com

Azért használjuk ezt a metaforát, mert azt szeretnénk, hogy egy széles lap tetejére vonzza az embereket az egész helyről, és egy nagyon konkrét célponttá tegye őket..

Miután a csatornádban vannak (a webhelyén), lefelé mozognak, amikor a rés csökken. Itt többet megismernek a márkájáról és a termékéről. Meggyőzi őket vásárlásról, és a végső célhoz irányítja őket.

Az alak azt is jelzi, hogy hány ember van az út mentén. Elkerülhetetlenül el fog veszni az embereket, amikor lemegy. A látogatók úgy döntenek, hogy nem érdekli az Ön terméke, vagy zavarják őket az utazás során. Tehát minden szakaszban a tölcsér szűkül.

Végül a jövedelmezőbb ügyfelek az alján jelennek meg. Ez általában a tölcsérbe jutott hatalmas számok kis része. De ezek a legfontosabb vásárlóid.

Az a vevő, aki eléri az alsót, a szuper rajongója!

Az értékesítési csatornák nagyszerűek, mert szétválják az abszolút legjobb ügyfeleket (talán inkább értékesítési szitának hívják?)

A webtulajdonosok az értékesítési csatornát használják kis mennyiségű szuper rajongó elkülönítésére. Ezek az emberek vásárolják meg a legdrágább terméket, és többször visszatérnek.

Építsük az értékesítési csatornát

A csúcs

Az értékesítési tölcsér teteje a legszélesebb rész. Úgy tervezték, hogy a lehető legtöbb potenciális vásárlót elkapja. Ez a felső rész tartalmazza azokat, akik valaha is kapcsolatba kerülnek a márkáddal. A tudatosságról és a marketingről szól.

Tegyük fel, hogy fut egy Facebook hirdetési kampány, és eléri a 100 000 embert. Ezeket az embereket hívjuk, és ők képviselik a tölcsér tetejét.

A cél az, hogy minél több ügyfelet találjon. De szükség van célzott vezetőkre vagy „képesített” vezetésekre is. Ez a marketing olyan emberek számára szól, akik aktívan érdeklődnek az eladás iránt. A „képesített” vezetések vadászásával jelentősen megnő annak a valószínűsége, hogy az emberek a lehető legkisebbre tegyék.

A közép

A középső szakaszban ezeket a kezdeti vezetőket kilátásokká változtathatja. Az alkalmi látogatók érdeklődő ügyfelekké válnak. Itt segít az embereknek megérteni, amit csinál, és közelebb hozza őket a végtermékhez.

Sajnos a legtöbb vállalkozás itt veszíti el vezetőit, ezért figyeljen oda.

Nagyon nehéz a legdrágább terméket vagy szolgáltatást azonnal eladni. Tehát a tölcsér közepén sok információt szeretne elküldeni, és reklámozni a kisebb támogatási termékeket. Szüksége van olyan dolgokra, amelyek elkezdenek táplálni az ügyfeleket. Itt bizalmat és hitelességet kell kiépítenie.

Itt kezdődik az ügyféladatok rögzítése és az első kis konverziók elvégzése. Például e-könyvet vagy ingyenes próbaverziót kínálhat e-mail címért cserébe.

A tölcsér közepe az emberek oktatásáról és ösztönzéséről szól. Ez a kis eladások, a kisebb konverziók és az adatok gyűjtése. Az alkalmi látogatók valódi ügyfelekké válnak.

Az alsó

A tölcsér alja a végső célja. Azt szeretné, hogy minél több ember érje el ezt a pontot. Amikor az ügyfelek elérték a csatorna alját, nagy cselekedeteket hajtanak végre.

Kiépítette a bizalmat. Egy vagy két támogatási terméket eladott, és kapcsolat útján épített ki kapcsolatot. Készen állnak arra, hogy tőled vásárolják meg a prémium terméket.

Az ügyfelek, akik az értékesítési csatornád aljára kerülnek, a szuper rajongói. Csak néhány szuper rajongóra van szüksége a drága, prémium termék vásárlásához, hogy ez minden érdemes legyen.

Példa hideg-kemény adatokkal

Nagyon jól magyarázza ezt, de hogyan működik ez a való életben? Vessünk egy példát az átkattintási átlag és az átváltási arány alapján. Tegyük fel, hogy egy Facebook hirdetést futtat, amelynek költsége 100 USD (átlagosan 100 000 ember eléréséhez)

felső

A Facebook hirdetése eléri a 100 000 embert
1% kattint a webhelyére, és olvassa a blogot (1000 ember)
10% -kal tölti le az e-könyvet, és feliratkozik a levélre (100)
10% -uk vásárolja meg a támogatási terméket 10 USD-ért (10)
10% vásárolja meg prémium termékét 50 USD-ért (1)

Alsó

Minden üzlet különbözik, de megértheti, hogy a tölcsér csak néhány nagy ügyfélhez érkezik a hatalmas 100 000 indulástól kezdve.

Kicsit hangzik, de ennek a csatornának a alapján 50 dollárt keresett. 100 e-mail regisztrációval is rendelkezik. Nem rossz!

Most már tudja az Ön webhelyének átlagos átkattintási arányát és eladásait, ezt nagyszerűen méretezheti.

Hogyan lehet csatlakoztatni a szivárgó értékesítési csatornát

Sajnos az online értékesítésben nincs olyan vízálló tölcsér. Mint látható a példából, több ezer vezetést veszítünk utazásunkon, csak egy prémium eladást eredményezve. Szóval, hogyan lehet lezárni a hiányosságokat?

Szivárgásgyűjtés

Az első lépés a meglévő csatorna elemzése. Mint látható a példából, aktívan megfigyelheti, hogy a felhasználók mikor indulnak el. Tehát az első feladata annak elemzése, hogy honnan származnak a legnagyobb szivárgások. A tölcsér tetején, a közepén vagy az alján van?

Most jön az okos rész. Ha úgy állította be a csatornát, ahogy már kifejtettem, akkor sok e-mail címet kell rögzítenie a középső részben. Még akkor is, ha elhagyták az Ön webhelyét, időben frissítést és hírlevelet küldhet nekik. Ez visszahelyezi őket a tölcsér tetejébe!

Amit nem írtak alá semmit, akkor azokat vissza is kaphatod. Állítson be sütiket a webhelyén a pálya látogatói számára. Ezután állítson be online hirdetések sorozatát, amely „újracélzásáhozEzek a vezetések. Ha hirdetéseket küld azoknak, akik már voltak a webhelyén, akkor visszahelyezi őket a csatornába is.

Amikor a tölcsér szivárog, fogja meg őket, és tegye vissza mindenkit a tetejére.

Egy jó értékesítési tölcsér minél több képes vezetést rögzít. Szűrheti át őket a gondosan strukturált információs weboldalon, támogatási termékeken és ingyenes játékokon keresztül. Végül a szuper rajongók alul jelennek meg, és megvásárolják prémium termékét.

Egyszerű.

Szeretném hallani az értékesítési csatornáit! Olvasók, tudassa velem, hogy néz ki tökéletes utazása.

Ezután megnézheti, hogyan lehet létrehozni egy ellenállhatatlan ólommágnest, amely fokozza az e-mail regisztrációkat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map