Duplázza meg a konverziót 2. rész: Vezesse vevőit ott, ahol csak akar, felhasználói utazási térképpel

Potenciális ügyfelei ezrei eltévedhetnek az Ön webhelyén. Körökben körbe járnak, információkat és válaszokat keresve.


Ez arra készteti az embereket, hogy elhagyják webhelyét, ami lelassítja az átváltási arányokat. Mi a válasz? Készítsen egy egyszerű felhasználói utazási térképet, amely egyenesen a Szent Grálhoz vezet (zavarás nélkül).

Mi a felhasználói utazási térkép?

A második pillanatban, amikor valaki felfedezi az Ön weboldalát, elkezdi felhasználói útját. Ez az utazás számos útvonalat követhet. Lehet, hogy elolvassa az egyik blogod, megoszthatják azt a Twitter-en, majd eltűnhetnek.

Ha szerencséd van, elolvasnak egy vagy két blogot, feliratkoznak a levelezőlistára, majd megvásárolják a terméket. Ez egy nagyszerű felhasználói út!

Ahelyett, hogy a véletlenre hagynánk, mi lenne, ha megtervezné a tökéletes utat a felfedezéstől a konverzióig? Mi lenne, ha egyenesen a szent grálhoz vezetné őket?

Ezért van szüksége felhasználói utazási térképre.

Milyennek kellene néznie a térképem?

A felhasználói utazási térképnek két fő típusa van. Egyenes idővonal-térkép, amely a felhasználót az egyik pontról a másikra viszi. Vessen egy példa a Starbucks utazási térképére. Akkor kezdődik, amikor az ügyfél belép a kávézóba, és azzal ér véget, hogy távozik. Figyelem: figyelembe veszik az ügyfél lehetséges gondolatait és érzelmeit. (Ezt később részletesebben elmagyarázzuk).

Egyenes idővonal-térkép

A második példa egy kör alakú térkép. Ez jó az online áruházak számára, akik azt akarják, hogy a felhasználók újra és újra visszatérjenek, még a rendeltetési hely elérése (vásárlás) után. Ne feledje, hogy nem minden ügyfélélmény lineáris. A következő példa a felfedezéssel kezdődik (bal felső rész), de jutalmazás sorozatával folytatódik az átalakítás után. Mindezt úgy tervezték, hogy visszavezesse őket az elejére.

Körtérkép

(Kattintson a nagyításhoz)

Meg vagyok győzve! Hogyan kezdjem el a felhasználói utazási térképemet?

Egy egyszerű lineáris ütemtervvel kezdjük. A legpontosabb és legmegbízhatóbb térkép készítéséhez két dolgot kell tudnia:

1. szám: kezdőpont (felfedezés)
Hol számít arra, hogy a felhasználók először felfedezzék az Ön szolgáltatását? Ez a felhasználói utazási térkép kezdőpontja. Ha hirdetési kampányt futtat, akkor erre akkor kerül sor, amikor a felhasználó először látja a hirdetését. Lehet, hogy amikor a közösségi médiában mutatnak egy linket az Ön webhelyére.

2. szám: Cél (a végső célja)
Előző bejegyzésemben megmutattam, hogyan állíthat be végső konverziós célt webhelye számára. Lehet, hogy megvásárolja a terméket, vagy feliratkozik a szolgáltatására. Ez a végső cél lesz a „rendeltetési hely” a felhasználói térképen. Itt vezeti ügyfeleit.

Helyezze őket a térkép másik végére; Most már készen áll arra, hogy kitöltse.

1. lépés: Húzzon egyenes vonalat a felfedezés és a végső cél között.

Természetesen azt akarja, hogy felhasználói utazása a lehető legrövidebb legyen. Minél gyorsabban haladnak a felfedezéstől a végső célig, annál jobb.

Mint azonban a sorozat 1. részében megtudtuk, nem kérheti a látogatót azonnal a végső átalakulásért.

2. lépés. Adjon hozzá néhány érintési pontot az út mentén.

Ha New York-ból LA-ba vezetne, nem csinálná mindent egy utazás alatt, ugye? Le kellett bontania, és megállnia néhány úton az út mentén. Segít az utazás lebontásában, és felkészíti az úticél előrejelzését.

Ugyaneznek kell történnie a webhelyén. A helyes úton kell tartania őket, különféle érintési pontokkal. Ezek az érintési pontok információkat adnak a termékről és a márkáról. Inspirálják a látogatókat, és meggyőzik őket a végső átalakítás elvégzéséről.

De légy óvatos itt. Ne adjon hozzá túl sok érintési pontot, mert ezek frusztráltak, zavartak lesznek és unatkozni fognak. Túl kevés, és eltévednek az út mentén.

Íme néhány egyszerű érintési pont, amelyeket az összes online áruház használhat:

 1. Bevezető videó megtekintése (az új látogatók bemutatása a márkájához)
 2. Tekintse meg a „legújabb trendeket” vagy a „legkelendőbb termékeket”
 3. Olvassa el a véleményeket vagy értékeléseket
 4. Tétel hozzáadása a kosárba
 5. Hozzon létre egy fiókot, és iratkozzon fel a hírlevélre
 6. Pénztár és vásároljon terméket

Nemlineáris ütemtervek esetén hozzáadhat is

 1. Az ügyfél 20 jutalompontot kap
 2. Az ügyfél nyomonkövetési e-mailt kap, amelyben felkéri őket az új termékcsalád megtekintésére
 3. Az ügyfél visszatér a webhelyére

3. lépés: Állítson be egy idővonalat.

Ha közúti kirándulást indít, reális ütemtervet állíthat be az utazás megkezdésére. Becsléseket készít az egyes érintkezési pontokról és a végső rendeltetési helyről.

Ugyanezt megteheti a felhasználói utazási térképen. A fenti online üzlet példánkban várhatóan nagyon rövid az idővonal; néhány percen belül valójában.

Ha azonban tanácsadói szolgáltatást kínál, akkor ezeket az érintkezési pontokat kb. Egy hónap alatt ki kell terjesztenie. Mindegyik érintőpontot (blog olvasása, e-könyv letöltése, ingyenes próbaverzió) kell használnia a bizalom kiépítéséhez. Csak akkor vezesse a látogatókat a végső rendeltetési helyhez.

Állítsa be magának reális ütemtervet a felhasználói utazási térképhez.

4. lépés. Adja hozzá a felhasználói érzelmeket az út mentén.

Végül előre kell jeleznie a felhasználó gondolatait és érzelmeit. Az alábbi felhasználói utazási térképen vegye figyelembe, hogy a szélessávú ügyfél érzelmei és gondolatai változnak az egész térképen.

Az ügyfél érzelmei és gondolatai a térképen változnak

A webhelyén el kell számítania, hogy az új látogatók azonnal felbukkannak, de zavartak is. Soha nem voltak itt még, emlékszel. Ha hozzáadja ezt az érzetet a térképéhez, akkor tudja, hogy nagyon gyors információs érintőpontot kell adnia számukra. Szüksége van magyarázóra, értékjavaslatra, egy képre vagy szövegre, amely pontosan megmondja, mit csinál.

Ezután hozzá kell adnia egy érintőpontot, amely inspirálja őket. Az inspiráció erőteljes érzelem a felhasználók motiválásához. Egy inspiráló blogbejegyzés vagy videó a termékéről valószínűleg csak az a érintkezési pont, amire szüksége van, hogy folyamatosan működjön.

A fizetési folyamat során az ügyfelek csalódhatnak (miért olyan bonyolult? Miért kell ilyen sok információt megadnom?), Így tudod, hogy egyszerűen és gyorsan meg kell tennie az érintkezési pontokat..

Ha megérti a felhasználók érzéseit, akkor jobb utazási térképet készíthet.

A részletes felhasználói utazási térkép segítségével az ügyfelek kezét tarthatja attól a pillanattól kezdve, amikor a webhelyre szállnak.

Tehát vigye el őket egy egyszerű információs, inspirációs és végső útra – egyenesen az átalakuláshoz.

Milyen lenne a felhasználói utazási térkép?

Folytassa a 3. részrel – Hogyan készítsünk olyan értékesítési csatornát, amely konvertálja (& csatlakoztassa a szivárgást!)

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map