UX Design 1. rész: Hogyan állítsuk össze az értékjavaslatot, és meggyőzzük a felhasználót a cselekvésről

Az UX kialakításának lényege, hogy lenyűgöző élményt teremtsen a felhasználók számára.


Tudja, mit akar a felhasználó, és gyorsan és egyszerűen megadja nekik. A legjobb UX-kialakítás arra készteti a felhasználót, hogy a weboldalt csak nekik hozzák létre.

A négy részből álló sorozatunk első része a következőkre fókuszál Értékajánlat. Mivel az első lépés az, hogy pontosan elmondják a felhasználóknak, mit csinálnak, és jó értéket ígér nekik.

Cálogassa meg értékét és javasolja a felhasználók meggyőzését

Amikor egy látogató felszáll az Ön webhelyére, megvan öt másodperc hogy meggyőzze őket, miért érdemel idejét. Az új felhasználók mindig gyors válaszokat keresnek.

"Ki vagy te? Mit csinálsz? Hogyan lesz ez számomra előnyös??"

Ez nagyon sok információ, amelyet mindössze öt másodperc alatt el kell juttatni!

A trükk a tökéletes „Value Proposition” kidolgozása: egy rövid, éles leírás vállalkozásáról és miért értékes. Ez az első dolog, amelyet a felhasználóknak látniuk kell, amikor meglátogatják az Ön webhelyét.

Ez a jó UX tervezés alapja. Ha jól tudod, éppen létrehozta első nagy felhasználói élményét. Örülnek, érdekeltek és szeretnének többet megtudni rólad.

Ha téved, akkor már elmentek.

Ez az oka annak, hogy az Ön értékvesztése milyen fontos. Ez kinyitja az ajtót.

Hozzuk létre az értékjavaslatot.

1. lépés. Mit csinálsz??

Az értékjavaslat a szolgáltatás lézeres éles leírásával kezdődik.

Ha még soha nem próbálta egy üzleti mondatot egyetlen mondatra tömöríteni, próbálja ki most. Ez trükkös, de döntő fontosságú, hogy helyesen megkapja. Íme néhány tökéletes példa a világ minden tájáról:

Facebook – “A Facebook segít kapcsolatba lépni és megosztani az életében élő emberekkel.”

Netflix – “Tévénézéseket és filmeket nézhet bármikor, bárhol.”

PayPal – “A fizetés egyszerűbb és biztonságosabb módja.”

Reddit – „Az internet kezdőlapja”

A legjobb termékeket és szolgáltatásokat egyetlen emészthető mondatban lehet összegezni. Lehet a tiéd?

2. lépés: Kinek szól??

Épül-e az Ön szolgáltatása fejlesztők, grafikusok, macska szerelmesek számára? Mondd meg nekik. Lépjen velük kapcsolatba. Mondja, hogy „ez a szolgáltatás neked szól!”

Photoshop kiválóak ebben: a világ legjobb képalkotó és tervező alkalmazás, új eszközökkel a tervezők és a fotósok számára.

Ez egyszerű, és egyértelmű, meghatározott célközönséget ad nekik. Ki az Ön terméke??

3. lépés. Hogyan fogja orvosolni a termék problémáját, és megváltoztatja az életét??

Nem elég azt elmondani a felhasználóknak, hogy kik vagytok és mit csinálnak. Ez önmagában nem fogja meggyőzni őket a termék megvásárlásáról. Meg kell mutatnod nekik egy jobb világot.

Mondja el nekik, hogyan fog hozzáadott értéket hozzáadni az életükhöz. Milyen problémát orvosol? Ez az ígéret a felhasználó számára, és ez az értékjavaslat kritikus része.

alma itt vannak a mesterek. Vegyük például az iPad készüléket. Itt van az Apple internetes másolata:

iPad internetes másolata

„Az iPad megváltoztatja a dolgát, amellyel minden nap csinálsz. Vegyen részt egy új projektben, vegyen fel új készségeket vagy kezdjen el egy új hobbit. ”

Nem egyszer értékmeghatározásukban írják le a terméket. Nem kell. Már eladtak téged az életmóddal kapcsolatban! Próbálkozzon ugyanazzal a művelettel a termékével vagy szolgáltatásával kapcsolatban. Adja el az álomot.

4. lépés. A klincher

Ha a 3. lépés az álom eladásáról szól, akkor a 4. lépés meggyőzi agy gyakorlati részét. Ez az ízletes kis extra, amely meggyőzi őket a továbblépésről. Ez a kézzelfogható, számszerűsíthető előny, amelyet a szolgáltatás használatával kapnak.

Gondolj a Netflix ingyenes havi próbaverziójára vagy a Facebook klincherjére: „Ingyenes, és mindig is lesz!” Ugyancsak kedvezmény lehet az új felhasználók számára, vagy pénz-visszafizetési garancia.

5. lépés: Mi teszi egyedivé?

Az internet új szolgáltatásokkal, platformokkal és termékekkel tele van. Mondja el a felhasználónak, hogy mi a különbség. Miért bíznának benned, mint valaki másban??

Mi teszi a legjobb szolgáltatást?

A WordPress az egyedi ajánlatokkal teli értékjavaslatot tölti ki: „Ingyenes webhely létrehozásának legegyszerűbb módja”, „Az internet 24% -a,

Mutassa meg nekik egyértelmű okát, hogy bízzon benned a versenyen. Ön a legegyszerűbb szolgáltatás, a legjobb, a legolcsóbb, a legnépszerűbb és a leginkább környezetbarát?

6. lépés. Kép

K klipe, de egy kép ezer szót festett. Válasszon egy grafikát vagy hőslövetét, amely kíséri a példányt. Meg kell mutatnia a terméket vagy szolgáltatást működésben. Tegye ellenállhatatlannak és létfontosságúnak.

Látogasson el az Instagram honlapjára, és egy gyönyörű Instagram-akcióval üdvözli Önt akcióban. Ne csak mondd el az embereknek, mit csinálsz, mutasd meg nekik.

7. lépés. Mutassa meg nekik, hogy menjen tovább

Ha tökéletesítette az első lépéseket, megtettél a kemény munkát, és meggyőzted őket. Csak annyit kell tennie, hogy a megfelelő irányba mutat. Adj nekik egy közvetlen feladatot: “Regisztráljon most” vagy “kattintson, hogy többet megtudjon”.

Könnyen.

Az első céloldal elkészítése (+ 14 tipp a konverziókhoz való optimalizáláshoz!)

Az értékjavaslat az UX tervezésének központja

Enélkül nem határozhatja meg a célközönséget. Nem érheti el a megfelelő embereket. Ennél is fontosabb, hogy nem nyújthat egyszerű felhasználói élményt. A látogatókat zavart és csalódottan hagyja el.

A fantasztikus UX-kialakítás azzal kezdődik, hogy elmondja az embereknek, mit csinálnak, és miért szükségesek az Ön szolgáltatására.

Ez az.

Most olvassa tovább a 2. részt: Hogyan definiálhatja felhasználóit, megtalálhatja őket & oldja meg problémáikat

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map