UX Design 4. rész: A pszichológia felhasználása arra, hogy a felhasználó tegye azt, amit akar

Az UX kialakításának lényege, hogy lenyűgöző élményt teremtsen a felhasználók számára.


Tudja, mit akar a felhasználó, és gyorsan és egyszerűen megadja nekik. A legjobb UX-kialakítás arra készteti a felhasználót, hogy a weboldalt csak nekik hozzák létre.

A sorozat negyedik és utolsó része magyarázza hogyan lehet a pszichológiát felhasználva kapcsolatba lépni a felhasználókkal. Ennél is fontosabb, megmutatom, hogyan lehet arra késztetni őket, hogy pontosan azt csinálják, amit szeretnének.

UX Design 4. rész: A pszichológia felhasználása arra, hogy a felhasználó tegye azt, amit akar

A pszichológia használata az UX tervezésében komoly dolog. A Jedi gondolkodásmódjában egyfajta út, nem pedig a Sigmund Freud útmutatás.

Okos trükkök és technikák segítségével a felhasználókat érzelmére, gondolkodására és bármire megteheti, amit akar.

A pszichológia az oka annak, hogy vásárol valamit az Amazon-on, mielőtt rájön, hogy azt akarja. Ez az oka annak, hogy 4 órakor a Netflixen a House of Cards újabb epizódját nézi. Ezért nem segíthet, ha rákattint egy UpWorthy linkre.

UX kialakításuk tesz minket. Ezek a vállalatok megértik az alapvető emberi sürgetéseket. És weboldaluk alapvető részévé teszik őket.

Itt van a félelmetes rész: már felhasználtam az egyik legnagyobb trükköt rád.

1. rész: Az alapvető emberi sürgetések megértése

Az első trükk a felhasználók alapvető emberi igényeinek megérintése.

Négy fő prímás indokolja az online viselkedést:

 1. Munkahely
  Olyan emberekkel és dolgokkal vesszük körül magunkat, amelyek boldoggá tesznek és meghatároznak bennünket. Ezért térünk újra és újra ugyanahhoz a webhelyhez. Mert velük kapcsolatban állunk.
 2. Állapot
  Szükségünk van egy jobb státus elérésére, legyen az társadalmi, szakmai vagy személyes. A Facebook ezt kihasználva hagyja, hogy megmutassuk eredményeinket és megmérjük a népszerűséget.
 3. Boldogság
  Minden, amit a boldogság elérésére törekszünk. A legjobb UX-konstrukció minden érzéskor boldog érzelmekkel jár.
 4. Kíváncsiság
  Mindig többet akarunk tudni.

Most már ismeri az alapvető emberi ösztönöket, hogy miként használhatja őket az Ön előnyeire?

2. rész: A pszichológia használata a felhasználókkal való kapcsolatteremtéshez

Az emberek természetesen kíváncsi, de ők is óvatosak új dolgok feltárásakor. A te dolgod, hogy kapcsolatba lépj velük, és rávegyitek őket, hogy bíznak benned.

Kapcsolódás és empátia

A bizalom megszerzésének leggyorsabb módja az emberekkel való együttérzés. Mutasd meg nekik, hogy érti őket. Ne feledje, hogy a felhasználók keresik hovatartozás.

Ezt úgy teheti meg, hogy megtervezte az UX-t a célközönség képének megfelelően. Ha elolvasta a közönség meghatározására vonatkozó útmutatóomat, akkor jól meg kell ismernie a demográfia, az érdeklődési kör és a célkitűzéseket. Hozzon létre webhelyét oly módon, hogy a felhasználókkal rezonáljon.

Az Etsy például az elektronikus kereskedelem óriása a kézműves piacot célozza meg. Látogasson el a webhelyükre, és a felhasználók képeivel rajzolnak, varrnak és készít új termékeket.

Etsy

Cselekvésük felhívja Önt, hogy csatlakozzon a közösséghez, és kiemelik az eladók és az ügyfelek közötti elvtársat. Ez barátságos légkört biztosít a célközönség számára. Ha szereti a kézműveket, azonnal otthon érezheti magát otthon.

Rendkívül erős. Ugyanakkor ez nem más, mint az egyszerű pszichológia és a közösség megtalálásának természetes ösztöne.

Kisvállalkozásként követheted vezetésüket. Használjon nyelvet, tartalmat és képeket, amelyek kapcsolódnak a célközönséghez. Ha Ön e-kereskedelemmel foglalkozó cég, győződjön meg arról, hogy a célközönség modellezi a terméket a képeiben. Mutassa meg felhasználóinak, hogy megérti világát, és hívja meg őket. Ez az első lépés a bizalom és a tisztelet szempontjából.

Bizonyítsd be, hogy érdemeled

Sajnos ez nem elég ahhoz, hogy meggyőzze őket.

A bizalom nem csak a kedvességről és az asszociációról szól. A kompetenciáról van szó. Az új látogatók természetesen óvatosak az ismeretlen szolgáltatások iránt. A te dolgod, hogy lebontja ezt az óvatosságot a „csorda-mentalitás” egyszerű pszichológiájával..

Ha sok ember csinál valamit, akkor inkább bízunk benne és követjük. Tehát mutassa meg az új felhasználóknak, hogy sok más ember bíz meg benne.

Még a bolygó legnagyobb termékei is ezt teszik. A GoPro például a leggyorsabban eladott kamerát készítette a világon. És nem félnek elmondani a felhasználóknak! Ezt az igényt az egész weboldalon teszik közzé, valamint emlékeztetik a felhasználókat, hogy „az Emmy-kinevezett teljesítmény”.

Profivá

Ha a világ legnagyobb vállalata bizonyságot és meggyőzést használ, akkor ezt kellene tennie. Az Ön termékét egy prominens weboldal mutatta be, vagy nyert-e díjat? Tegye ezt a fő példányába. Van ismert ügyfele vagy híres ügyfele? Mutasson képeket róluk, vagy kérjen beszámolót.

Most hoztad őket a világodba, és bíznak benne. Ezután következik a trükkös rész.

3. rész: Csináld őket csinálni, amit akar

Mindenki akar valamit. A trükk az, ha arra készteti őket, hogy mi van.

Kíváncsiság

Adj valakinek egy kis ízelítőt valamiről, és ez még többé éhes. Kíváncsi vagyunk. Az emberi alapvető vágy kiborításával a felhasználók szinte bármire kattinthatnak.

Az Amazon ezt igazán jól teszi könyvek eladásakor. A könyvkép felett egy ellenállhatatlan példányt használnak, amely egyszerűen azt mondja: „Kattintson, hogy megnézze!” Nem tudsz segíteni, csak rákattintasz!

Az Amazon külső megjelenése

Ha egy terméket vagy szolgáltatást értékesít, adjon annyi információt a felhasználóknak, hogy ugratják őket. Adja meg nekik ezt a pszichológiai készséget többet megtudni. Majd mutasd meg nekik, hová menjenek a vágy kielégítésére.

Ezt a trükköt a cikk elején használtam. Mondtam, hogy már használtam rád a pszichológiát, és ez arra késztette Önt, hogy folytassa az olvasást, igaz? És most itt vagy. A kíváncsiság mindig működik.

Csak győződjön meg arról, hogy ez a technika nem vált vissza. A kifizetésnek olyan jónak kell lennie, mint az ígérete. Ha szop, akkor a jó felhasználói élményt rosszra fordítja.

Jutalmazza meg felhasználóit

Ezt akkor teszi, amikor új trükköket tanít egy háziállatnak; kondicionálásnak hívják. Ha a felhasználók csinálják, amit akar, jutalmazzák őket! És meg fogják csinálni újra. És újra.

Sokat tanulhat a Facebookon itt. A Facebook azt akarja, hogy osszon meg minél többet. Ez tartja őket tovább. Szóval, ők jutalmazzák Önt a szeretettel. Minden alkalommal, amikor kapsz egy hasonlót, kapsz egy kis boldogságot. Jó érzés, így újra megcsinálod. Ön folyamatosan megosztja.

Ha van valami eladható termék, jutalmazza az embereket, amikor megvásárolják. Kínáljon kedvezményt a következő vásárlásukra. Határozza meg webhelyének fő konverziós célját, és jutalmazza az embereket azért, hogy megtették.

Jedi Mind-trick teljes!

Ha megérti a felhasználók alapvető pszichológiai igényeit, érzelmi kapcsolatot létesíthet velük.

Ha elkészültél, bármit megtehetsz, amit akarsz.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map