UX-suunnitteluosa 4: Psykologian käyttäminen käyttäjien saamiseksi käyttämään mitä haluat

UX-suunnittelun tarkoituksena on luoda houkutteleva kokemus käyttäjillesi.


Se tietää, mitä käyttäjä haluaa, ja antaa sen heille nopeasti ja yksinkertaisesti. Paras UX-muotoilu saa käyttäjän ajattelemaan, että verkkosivusto on luotu juuri heille.

Sarjan neljäs ja viimeinen osa selittää kuinka käyttää psykologiaa yhteydenpitoon käyttäjiisi. Vielä tärkeämpää on, että näytän sinulle, kuinka saada heidät tekemään juuri haluamasi.

UX-suunnitteluosa 4: Psykologian käyttäminen käyttäjien saamiseksi käyttämään mitä haluat

Psykologian käyttäminen UX-suunnittelussa on todella hienoa. Jedin ajattelemisessa tavallaan, ei Sigmund Freudin tapaan.

Älykkäillä temppuilla ja tekniikoilla voit saada käyttäjät tuntemaan, ajattelemaan ja tekemään mitä haluat.

Psykologia on syy ostaa jotain Amazonista ennen kuin huomaat haluavasi. Siksi katsot Netflixissä toista jaksoa House of Cards -esityksestä klo 4. Siksi et voi auttaa, kun napsautat UpWorthy-linkkiä.

Heidän UX-suunnittelunsa tekee meistä. Nämä yritykset ymmärtävät ihmisen perusedellytykset. Ja he tekevät niistä keskeisen osan verkkosivustostaan.

Tässä on pelottava bitti: Olen jo käyttänyt yhtä suurimmista temppusi sinua.

Osa 1: Ihmisen perimmäisten vaatimusten ymmärtäminen

Ensimmäinen temppu on napauttaminen käyttäjien perimmäisiin ihmisen vaatimuksiin.

Kaikkia verkkokäyttäytymistä ohjaavia tärkeimpiä vaatimuksia on neljä:

 1. kuuluminen
  Ympäröimme itsemme ihmisillä ja asioilla, jotka tekevät meistä onnellisia ja määrittelevät meidät. Siksi palaamme samaan verkkosivustoon yhä uudelleen. Koska olemme suhteessa heihin.
 2. Tila
  Meillä on syvä saavuttaa parempi asema, olipa se sitten sosiaalinen, ammatillinen tai henkilökohtainen. Facebook hyödyntää tätä antamalla meille osoittaa saavutuksiamme ja mitata suosioamme.
 3. onnellisuus
  Kaikki mitä teemme on pyrkimys onnellisuuteen. Paras UX-muotoilu palkitsee meidät onnellisilla tunneilla joka käänteessä.
 4. Uteliaisuus
  Haluamme aina tietää enemmän.

Nyt tiedät ihmisen perusajatukset, kuinka käytät niitä eduksesi?

Osa 2: Psykologian käyttö yhteydenpitoon käyttäjiin

Ihmiset ovat luonnollisesti uteliaita, mutta he ovat myös varovaisia ​​tutkiessaan uusia asioita. Sinun tehtäväsi on muodostaa yhteys heihin ja saada heidät luottamaan sinuun.

Liitä ja empatia

Nopein tapa ansaita luottamus on empaattisuus ihmisten kanssa. Näytä heille, että ymmärrät heidät. Muista, että käyttäjät etsivät kuuluminen.

Voit tehdä tämän suunnittelemalla UX: n kohdeyleisösi kuvan mukaan. Jos olet lukenut oppaani yleisösi määrittelemiseksi, sinulla pitäisi olla hyvä käsitys heidän väestörakenteestaan, kiinnostuksenkohteistaan ​​ja tavoitteista. Luo verkkosivustosi tavalla, joka resonoi käyttäjien kanssa.

Esimerkiksi verkkokauppa jättiläinen Etsy kohdistuu käsityömarkkinoille. Vieraile heidän sivustollaan, ja sinua tervehtii kuvia käyttäjistä, jotka piirtävät, ompelevat ja luovat uusia tuotteita.

Etsy

Heidän toimintakehotuksensa vaatii sinua “liittymään yhteisöön”, ja he korostavat myyjien ja asiakkaiden toveria. Se tarjoaa ystävällisen ilmapiirin heidän kohdeyleisölleen. Jos rakastat käsitöitä, tunnet olosi heti kotoisaksi.

Se on harvinaisen voimakas. Se ei kuitenkaan ole muuta kuin yksinkertainen psykologia ja luonnollinen vaisto löytää yhteisö.

Pienenä yrityksenä voit seurata heidän esimerkkiä. Käytä kieltä, sisältöä ja kuvia, jotka yhdistävät kohdeyleisösi. Jos olet verkkokauppaa harjoittava yritys, varmista, että kohdeyleisösi mallintaa tuotetta kuvassasi. Näytä käyttäjillesi, että ymmärrät heidän maailmansa, ja kutsu heidät sisään. Se on ensimmäinen askel luottaa ja kunnioittaa.

Todista arvonne

Valitettavasti se ei riitä vakuuttamaan heitä.

Luottamus ei ole pelkästään miellyttävyyttä ja yhdistämistä. Kyse on pätevyydestä. Uudet vierailijat ovat luonnollisesti varovaisia ​​tuntemattomien palveluiden suhteen. Sinun tehtäväsi on hajottaa tämä varovaisuus yksinkertaisella psykologialla ‘lauma-mentaliteetti’.

Jos monet ihmiset tekevät jotain, meillä on taipumus luottaa siihen ja seurata sitä. Joten näytä uusille käyttäjille, että monet muut ihmiset luottavat sinuun.

Jopa maapallon suurimmat tuotteet tekevät tämän. Esimerkiksi GoPro rakensi nopeimmin myytävän kameran maailmassa. Ja he eivät ole ujoja kertoessaan käyttäjilleen! He esittävät tämän vaatimuksen verkkosivustollaan ja muistuttavat käyttäjiä heidän “Emmy-nimityksestä”.

Ryhtyä ammattilaiseksi

Jos maailman suurimmat yritykset käyttävät suosituksia ja vakuuttamista, niin sinun pitäisi. Esittelitkö tuotteesi näkyvällä verkkosivustolla vai voittiko se palkinnon? Laita se pääkopioosi. Onko sinulla tunnettu asiakas tai kuuluisa asiakas? Näytä kuvia heitä käyttävästä tai pyydä heitä suosittelu.

Nyt olet tuonut heidät maailmaan ja he luottavat sinuun. Seuraavaksi tulee hankala osa.

Osa 3: Tee heidät tekemään mitä haluat

Kaikki haluavat jotain. Temppu on saada heidät haluamaan mitä sinulla on.

Uteliaisuus

Anna jolle pieni maku jostakin, ja se saa heidät nälkäisemmäksi lisää. Olemme syntyneet uteliaita. Kiusaamalla tätä ihmisen perushimoa, voit saada käyttäjät napsauttamaan melkein mitä tahansa.

Amazon tekee tämän todella hyvin myyessään kirjoja. He käyttävät kirjakuvan yläpuolella vastustamatonta kappaletta, jossa sanotaan vain: “Napsauta katsoaksesi sisälle!” Et voi auttaa, mutta napsauta sitä!

Amazonin ulkoasu

Jos myyt tuotetta tai palvelua, anna käyttäjille vain tarpeeksi tietoa kiusata heitä. Anna heille tuo psykologinen halu oppia lisää. Sitten näytä heille minne mennä tyydyttämään halu.

Käytin tätä temppua artikkelin alussa. Sanoin, että olen jo käyttänyt psykologiaa sinuun, ja se sai sinut haluamaan jatkaa lukemista, eikö niin? Ja nyt olet täällä. Uteliaisuus toimii aina.

Varmista vain, että tämä tekniikka ei paluuta. Voiton on oltava yhtä hyvä kuin lupauksesi. Jos se imee, muutat hyvän käyttökokemuksen huonoksi.

Palkitse käyttäjiäsi

Teet tämän, kun opetat lemmikkieläimelle uusia temppuja; sitä kutsutaan ilmastoinniksi. Palkitse heidät aina, kun käyttäjät tekevät mitä haluat. Ja he tekevät sen uudestaan. Ja uudelleen.

Voit oppia paljon Facebookista täältä. Facebook haluaa sinun jakaa niin paljon kuin mahdollista. Se pitää heidät liikkumassa. Joten, he palkitsevat sinut tykkäämisistä. Joka kerta kun saat ‘kaltaisen’, saat pienen onnellisuuden. Se tuntuu hyvältä, joten teet sen uudelleen. Jatkat jakamista.

Jos sinulla on tuotetta myytäväksi, palkitse ihmisiä, kun he ostavat sen. Tarjoa heille alennusta seuraavasta ostostaan. Tunnista sivustosi tärkein tulostavoite ja palkitse ihmisiä siitä.

Jedi Mind-temppu valmis!

Ymmärtämällä käyttäjien perustiedot psykologisista vaatimuksista, voit luoda emotionaalisen yhteyden heidän kanssaan.

Kun olet tehnyt sen, voit saada heidät tekemään kaiken mitä haluat.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map