11 Shopify функции, за които не сте знаели (но те ще ракетират вашите продажби): Пълното ръководство за Shopify, част 2

Имате магазин Shopify? Готови ли сте да го пренесете на следващото ниво? Готови ли сте да направите повече продажби с по-малко усилия? Да тръгваме.


В част 1 от Пълното ръководство за Shopify разгледахме простия процес на настройка на магазин Shopify от нулата (и как да се свържете с интернет само за 19 минути).

В тази част ние се гмуркаме по-дълбоко в кутията на трикове на Shopify. Усъвършенстваните техники в тази публикация ще ви помогнат да увеличите продажбите, да привлечете повече клиенти и да подобрите ефективността на вашия магазин.

Набиране на нашето пълно ръководство за шопиране

 • Част 1: Как да настроите магазин Shopify само за 19 минути
 • Част 2: 11 Шофирайте функции, които ще увеличат вашите продажби
 • Част 3: Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви
 • Част 4: „Как да привлека клиенти ??“ Първите 7 стъпки за популяризиране на вашия магазин Shopify
 • Shopify за вас ли е? Прочетете нашето задълбочено ревю на Shopify

Shopify ителен

Забележка

Някои от функциите в тази публикация са пакетирани в стандартния Shopify план, но някои ще изискват надграждане.

1. Възстановяване на изоставена количка

Средният процент на изоставяне на колички онлайн е 68,81%. С други думи, 7 от 10 клиенти добавят продукти в кошницата си и си тръгват, без да купуват.

Това е огромен брой продажби, които може да пропуснете. Уверете се сами, като се придвижите до Поръчки > Изоставени каси на вашето табло на Shopify.

Шофирайте възстановяване на изоставена количка

Тук ще видите списък на всички клиенти, поставили артикули в кошницата си, но не сте я проверили. Ами ако можете да им изпратите имейл и да им напомните?

В стандартния план Shopify единствената ви възможност е да изпратите ръчно имейл до всеки клиент, един по един, за да им напомня за кошницата им.

Изоставени поръчки

Чрез надграждане до „разширения“ план или изтегляне на приложение за изоставяне на количка и можете да настроите задействан имейл, който автоматично подтиква всеки клиент, който остави изоставена количка.

Поправете правилно и ще върнете много от тези клиенти обратно, за да попълнят касата си.

2. Автоматично изчисляване на цените за доставка за всеки клиент

Един от най-трудните аспекти на функционирането на онлайн магазин е изчисляването на транспортните разходи. Ако подцените, бихте могли в крайна сметка да загубите много пари. Надценявате и може да изплашите клиентите с високи цени.

За да избегнете това, използвайте „доставка в реално време на превозвача“. Това изчислява точната цена на доставката за всеки клиент въз основа на тяхното местоположение и размера / теглото на продукта.

Изчислете тарифа за доставка

За целта ще трябва да активирате плана „Advanced Shopify“ и да изберете оператор (UPS, FedEx и т.н.), за да изчислите тарифите.

3. Вземете плащания навсякъде с Shopify POS

POS, (или „Точка за продажба“) е удобен, ако планирате да продавате продуктите си и в реалния свят. Може би в изскачащ магазин, пазар или магазин за тухли и хоросани.

Вземете плащане с Shopify POS

Shopify POS е приложение, което ви позволява да извършвате плащания в реалния свят, като използвате четец на карти (което струва £ 59). Всички продажби се свързват автоматично с вашия онлайн Shopify акаунт, така че вашите акаунти и инвентар съвпадат, независимо къде продавате.

4. Създайте потребителски профили, за да идентифицирате най-добрите си купувачи

Като помолите клиентите си да създадат акаунт, преди да купуват от вас, е възможно да проследявате и следите тяхната информация и историята на покупките.

Това може да звучи страховито, но е много полезно. Имайки клиентски акаунти, можете да видите точно кой купи какво. Сега е лесно да идентифицирате най-добрите си клиенти.

клиентски сметки

С тази информация можете да изпращате целеви имейли за продажби. Да речем, че притежавате книжарница и сте продали 230 копия на популярен роман. Няколко месеца по-късно започвате да продавате продължението и искате да изпратите имейл на всички, закупили първата книга, за да ги уведомите.

Проследявайки историята на покупките чрез клиентски акаунти, вие знаете точно кой е купил първата книга, така че можете да им изпратите имейл директно. За да активирате това, отидете на Настройки > Разгледайте. След това задайте раздела с клиентските сметки на „по избор“ или „задължително“. Това ще помоли клиентите да влязат или да създадат акаунт при покупка.

Шофирайте клиентските акаунти

5. Използвайте кодове за отстъпки

Не е тайна, че отстъпките и продажбите помагат за увеличаване на приходите, но как да го направите в Shopify?

Най-добрият начин да направите това е с помощта на приложение Shopify като „Групови отстъпки“. Използвайки това, можете да генерирате кодове за отстъпки за стойност на долара, процентна отстъпка или безплатна доставка.

6. Продавате карти за подаръци за празниците

Картичките за подаръци са особено популярни около празниците и Shopify улеснява създаването им.

Купете подаръчна карта

Навигирайте до Продукти > Подаръчни картички. Тук можете да създадете картичка за подаръци, точно както бихте направили всеки друг продукт.

Забележка

Ще трябва да надстроите до средния план „Shopify“, за да активирате карти за подаръци.

7. Интегрирайте Shopify с Facebook

Ако имате голяма социална последователност, можете да пресъздадете целия си магазин на страницата си във Facebook с раздел „магазин“. Клиентите могат да купуват направо от вас, без да се налага да пренасочвате към вашия уебсайт, осигурявайки по-плавен процес на продажби.

Раздел Shopify във Facebook

Използвайки API, Facebook магазинът автоматично синхронизира плащанията и инвентара с вашия Shopify акаунт, така че все пак управлявате всичко от едно място.

Започнете, като отворите Настройки > Канали за продажби > Добавете канал за продажби > Facebook. Има няколко стъпки, за да свържете това, което Shopify очертава тук.

8. Оставете услугите за изпълнение на Shopify да вдигнат тежко

Справянето с опаковане и доставка е лесно най-отнемащият време за работа с магазин, особено след като големите поръчки започват да се въвеждат.

Можете да накарате Shopify да направи тежкото повдигане тук – буквално!

Като си партнират със съществуващи услуги за изпълнение, като Amazon или Rakuten, те ще се справят със складирането, подготовката и доставката от ваше име. Всичко, което трябва да направите, е да съхранявате инвентара си в един от центровете им за изпълнение.

Rakuten Super Logistics Shopify App

За да настроите това, отидете на Настройки > Доставка > Dropshipping & изпълняване > Добавете Dropshipping Service и изберете предпочитаната от вас услуга за изпълнение.

9. Отървете се изцяло от инвентара с Shopify дропшипинг

Dropshipping е съвсем нов начин за стартиране на онлайн магазин. Най-добрата част? Не е нужно да купувате тон инвентар, за да започнете.

Когато клиент купува продукт от вашия магазин, след това правите поръчка при доставчик на трета страна, който след това изпраща продукта на вашия клиент.

Доколкото знаят, това идва направо от вас. Това просто означава, че нямате нужда от спалня или склад, пълни с инвентарни кутии.

За да настроите това в Shopify, опитайте да използвате някое от многото дропшипинг приложения като Ordoro. Те ще ви помогнат да си партнирате с доставчик и да управлявате всичко от едно място.

10. Използвайте Shopify „Експерти“

Shopify промотирайте шепа експертни партньори в областта на програмирането, дизайна, маркетинга и фотографията, които да ви помогнат да извлечете максимума от вашия онлайн магазин.

Shopify експерти

Shopify изброява техните експерти според цената, местоположението и специализацията, така че можете да изберете подходящия експерт за вашия магазин.

Ако нямате време или умения, за да оправите магазина си точно, това е полезна (макар и често скъпа) опция.

11. Проследявайте всичко с Shopify анализи и отчети

Анализът е от съществено значение, за да видите колко добре се представя вашия онлайн магазин. Колко посетители идват в магазина ви? Откъде идват? Колко дълго остават? И какъв уебсайт ги препрати?

Отворете секцията „отчети“, за да изтеглите подробни графики за анализите на вашите продажби, трафик и колички.

Препоръчвам също да интегрирате Google Analytics във вашия магазин Shopify. За целта поставете кода си в Google Анализ в определеното поле на таблото за управление на Shopify (намерено в онлайн магазина > Предпочитания > Google Analytics).

Използвайки тези вградени инструменти, можете да презаредите вашия магазин Shopify, за да генерирате повече продажби и повече клиенти. В същото време можете да намалите караницата зад кулисите.

Имате ли опит с тези инструменти на Shopify? Имате въпроси как работят? Уведомете ме в коментарите и ще направя всичко възможно да отговоря!

В част 3 акцентът е върху търсачките. Как точно ощипваме вашия магазин Shopify, за да се класира високо в търсенията с Google? Потърсете го следващата седмица тук в блога на Bitcatcha.
въплъщение

За автора

Бен е копирайтър и редактор от Лондон. Работата му редовно се появява в The Huffington Post и той е работил върху няколко успешни кампании за копирайтинг за Sony UK. Чувствайте се свободни да се свържете с Бен чрез кикотене.

Като това, което сте чели?

Присъединете се към нашите абонати, които получават актуализация от Bitcatcha. Изпращаме ексклузивни онлайн бизнес съвети и трикове.

Следващия “

Защо трябва да свързвате Etsy към Wix сайт & Как да го направите за 10 минути

«Предишна

Надстройки на съдържанието – най-бързият начин за повече абонати (Ръководството за категоричен имейл маркетинг, част 2)

Бързо ли е Вашият сайт??

Не губете продажби. Проверете скоростта на вашия сървър тук.

ОПРАВЯЙ СЕ
 • Създайте онлайн бизнес
 • Създайте блог
 • Най-добър домакин на 2020 година
 • Най-добър VPN
 • Най-добрият уебсайт
 • Най-добро облачно съхранение

Започни тук

 • Вашият онлайн магазин за 19 минути: Как да настроите Shopify (Пълното ръководство за Shopify, част 1)
 • 11 Shopify функции, за които не сте знаели (но те ще ракетират вашите продажби): Пълното ръководство за Shopify, част 2
 • Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви (Пълното ръководство за Shopify, част 3)
 • „Как да привлека клиенти?“ Първите 7 стъпки за популяризиране на вашия магазин Shopify (Пълното ръководство за Shopify, част 4)
 • UX Design Част 1: Как да изработите вашето стойностно предложение & Убедете потребителите да предприемат действия

Създайте онлайн магазин Shopify

бързи връзки

Shopify

План / Ценообразуване

Templates

Ръководство за настройка

14-дневно изпитание

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map