14 светлинни трика за ускоряване на вашия уебсайт

Тази поредица от блогове за скоростта на уебсайта беше забавна езда.


Досега научихме, че Amazon ще загуби 1,6 милиарда долара (!), Ако уебсайтът им се забави.

Освен това научихме какво точно се случва зад кулисите, за да предизвика забавяне на уебсайта.

Това ни довежда до нашето естествено заключение: как точно можете да ускорите нещата? Ние покриваме всичко – от скоростта на сървъра, до оптимизацията и няколко бонус екстри между тях.

Първо, нека резюмираме какво причинява бавна скорост:

Когато заредите моя уебсайт тук на Bitcatcha, вашият браузър (Firefox, Safari, Chrome и т.н.) започва разговор с моя уеб сървър.

Браузър: „Ей уеб сървър! Можете ли да ми съберете всички битове и парчета, за да покажа Bitcatcha.com, моля? “

Сървър: „Разбира се, позволете ми да ги намеря и да ги изпратя отсреща“.

След това уеб сървърът поставя всички части на уебсайта в тунел и ги изпраща във вашия браузър, за да го зареди.

Звучи достатъчно просто, но ето какво ще забави нещата:

 • Мързелив сървър, който отнема възрасти, за да отговори на заявките.
 • Сървър, който едновременно управлява части за много други уебсайтове.
 • Много големи уебсайтове “части”, които трябва да бъдат намерени и изпратени по тунела.
 • Натоварен тунел.

Тук може да се обърка много. И така, как да ускорим нещата?

Ускорете вашия уебсайт

Част 1: Направете вашия сървър по-бърз

1. Надстройка до по-добър уеб хост (т.е. по-добър сървър)

Вашият уеб хост е компанията, която предоставя сървъра. Това е като наемане на парцел с интернет земя, където ще съхранявате всички части на уебсайта.

Повечето от нас са склонни да купуват най-евтиния парцел, който намираме. Но това не е задължително разумно решение.

Евтините уеб хостове наемат сървъри, които са препълнени и малки. Не забравяйте, че искате вашият сървър да реагира бързо на заявките и бързо да изпраща вашия уебсайт надолу по тунела до браузъра.

Забележка

Вижте нашия списък с най-бърз уеб хостинг въз основа на времето за отговор на сървъра им.

2. Преминете от споделен хостинг към VPS

Евтините уеб-домакини ще поставят вашия уебсайт на сървър заедно с тонове други уебсайтове. Нарича се споделен хостинг и това означава, че трябва да се борите с него за ресурси.

Ако един уебсайт внезапно получи много трафик, това ще забави вашето, докато те увеличат честотната лента.

Като превключите към VPS (виртуален частен сървър) или (поне споделен сървър от висок клас като SiteGround), вашият уеб хост ще се огради от ъгъла на споделения сървър само за вас. Това означава, че не е нужно да се притеснявате, че други уебсайтове ще ви откраднат ресурсите.

3. Преместете сървъра по-близо до вашата аудитория

Всеки път, когато някой кликне на вашия сайт, вашият сървър трябва физически да изпраща информацията през цялата планета на екрана на компютъра си.

Ако сървърът е от другата страна на света, това ще отнеме много време. Ако знаете откъде идва по-голямата част от вашия трафик, помолете уеб хоста си да постави уебсайта ви на сървър, най-близък до основната ви аудитория.

4. Използвайте мрежа за доставяне на съдържание

Проблемът с преместването на вашия сървър по-близо до определена аудитория е, че някой ще загуби. Ако преместите вашия сървър в Калифорния, вашите австралийски посетители ще получат бавно време за зареждане. Така са и вашите европейски посетители.

Мрежа за доставка на съдържание или CDN поставя вашите данни на сървъри по целия свят. Така че, когато някой кликне на вашия уебсайт, най-близкият до тях сървър изпраща информацията.

Това означава, че посетителите ви получават супер бърза скорост, където и да са по света. (За твое сведение, Използвам Cloudflare тук, в Биткача.)

5. Активирайте настройката „поддържайте жив“

Когато вашият сървър изпраща файловете на вашия уебсайт надолу по тунела, всяка част пътува отделно. Вашият CSS таблица стилове, вашето лого, всяко ваше изображение и т.н..

Очевидно е, че най-ефективният начин да направите това е да ги изпратите по един и същ голям тунел.

Точно тук идва настройката „поддържайте жив“. Когато се активира, основният тунел остава включен и всичко се спуска по една и съща връзка. (Това е супер бързо).

Но когато настройката е изключена, за всеки елемент трябва да се направи нов тунел. (Това е супер бавно).

Повечето уеб хостове поддържат тази настройка (което е добре), но понякога споделените хостове затварят връзките без предупреждение.

Част 2: Оптимизиране на елементите на уебсайта

След като направихме вашия сървър възможно най-бърз и ефективен, как да оптимизираме самите части на уебсайта?

6. Намалете времето за обратно пътуване (RTT)

В момента браузърът ви трябва да пита сървъра за всеки елемент, по един. Вашето лого, след това всяко от изображенията, след това вашия CSS таблица стилове.

Времето, необходимо за получаването му, е едно пътуване обратно.

Колкото повече пътувания трябва да направите, толкова повече време отнема целия уебсайт. Това е като да опаковаш колата си с кутии и да ги преместиш в нова къща.

Колкото повече кутии имате, толкова повече пътувания трябва да направите. Решението? Нарежете количеството кутии, които вземате.

Намалете количеството елементи, които вашият сървър трябва да изпрати по тунела. По-малко изображения, по-малко код, по-малко плъгини.

7. Активирайте компресията на вашия уебсайт

За съжаление, това не е само броя на кутиите. Колко са тежки. Ако всичките ви елементи са големи и тежки, ще заемате много място във вашия тунел. Те също ще се движат по-бавно Като камиони се трупат. Всяка пълна с тежки кутии.

За щастие можете да компресирате вашия уебсайт и всичко на него. Използване на инструмент като Gzip. (Разпознава се от 90% от браузърите. – Това е почти всички, с изключение на няколко души, които все още използват Internet Explorer 4.)

Най-красивите части на вашия сайт са изображенията, HTML, CSS и Javascript. Сгъстявайки ги, можете да намалите средната „тежест“ на вашия сайт, докато той се прехвърля.

Забавен факт

Най- средно тегло на уебсайт е 2MB, но тя става все по-голяма всяка година.

8. Оптимизирайте вашите изображения

Изображенията обикновено са най-тежка част от всеки уебсайт. Те са най-големият, най-дебел, бавен товарен елемент.

Започнете, като ги подрязвате до точния размер, от който се нуждаете. Не качвайте огромни изображения и ги мащабирайте в HTML. Просто ги качете в правилния размер.

Освен това компресирайте изображенията си, преди да ги качите. Ако използвате WordPress, плъгини като WP Smush може да намали размера на изображението със страхотни 80%!

9.… Или направете спрайтове

Спрайт е едно единствено изображение, което съдържа много малки изображения. Той е чудесен за споделяне на бутони или други елементи на изображение.

Сега вашият уебсайт просто трябва да направи една заявка, а не десет отделни. След това можете да използвате CSS, за да изберете кои части на изображението да се показват къде.

10. Изрежете кода си

HTML е гъста и тежка. Освен това е невероятно повтарящ се CSS е малко по-рационализиран, но много от него са излишни.

Време е да прегледате кода си с фин гребен за зъби и да се отървете от всички ненужни битове.

Ако използвате шаблон от WordPress, Tumblr и т.н., вероятно има много кодове, които не използвате. Тези шаблони са създадени, за да ви дадат много възможности за функционалност. Но повечето от нас не се нуждаят от всичко.

Бъдете безмилостни!

11. Деинсталиране на безполезни приставки (WordPress)

Всички сме експериментирали с много плъгини през годините. Но често забравяме да ги деинсталираме.

Всеки плъгин е друга заявка за сървър. Това е друг тежък пакет, блокиращ вашия високоскоростен тунел.

Ако не го използвате, изключете го.

12. Намалете пренасочванията

При всяко пренасочване, вашите пакети отиват нагоре и надолу по тунела два пъти. Освен ако абсолютно не се налага, не използвайте пренасочвания на уебсайта си.

Част 3: Бонус екстри

13. Намалете DNS търсенето

Има една част от процеса, за която все още не сме говорили. Случва се още в самото начало.

Преди браузърът ви да започне разговора със сървъра, той трябва да намери местоположението на сървъра (Като намери неговия IP адрес). Това е като търсене на номера на сървъра в телефонния указател. Това отнема малко време. (Обикновено 20-120 милисекунди).

Отнема дори повече време, ако има няколко имена на домейни, свързани с вашия уебсайт. Най-често срещаните примери включват: blog.yourwebsite.com или допълнителни домейни за изображения, стилове и флаш обекти.

Ако вашият браузър трябва да го направи пет пъти, може да загубите половин секунда. Дръжте го на възможно най-малко домейни.

14. Кеширане на браузъра

Представете си колко бързи биха били нещата, ако браузърът ви може да запази копие на всички файлове на уебсайта. По този начин не би трябвало да се свързвате със сървъра всеки път. Може просто да ги зареди от паметта.

Това е кеширането. Това означава, че браузърът ви „помни“ уебсайта. Когато го заредите за втори път, това е супер бързо.

Пфу! Това беше по-дълъг пост от обикновено, но мисля, че си заслужаваше.

Сега вече знаете всичко, което трябва да знаете, за да направите своя уебсайт мълниеносен. Тези трикове могат да обръснат секунди от скоростта на натоварване.

Това означава щастливи посетители. А това означава повече продажби.

Ръководство за скорост на WordPress

Ако вашият уебсайт е изграден с WordPress, ние съставихме подробно ръководство стъпка по стъпка за ускоряване на WordPress. Използваме точните стъпки, за да натоварим Bitcatcha.com за 3 секунди.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map