16 мега-съвета за увеличаване на вашите цени на реализация в електронната търговия

Очарован съм от процента на конверсия.


Защото можете да увеличите продажбите си, без да харчите нито една стотинка за допълнителен маркетинг.

Вместо да преследвате нови клиенти, можете да затегнете сайта си и да извлечете повече от съществуващия си трафик.

Чакайте, какви са процентите на конверсия?

Просто, това е всеки път, когато клиентът кликне върху бутона „купуване“. Или всеки път, когато се регистрират във вашата услуга. Коефициентът на реализация е процентът от общия брой посетители, които кликнат върху този най-важен бутон.

Нека се спрем на преследването и да ви покажем как да изпратите високия си процент на реализация в електронната търговия.

1. Настройте по-малки конверсии

Знаете ли, че 90% от посетителите на магазина ви все още не сте готови да купите от вас? Отнема известно време, за да изградите това доверие и да убедите някой да купи от вас.

Но вместо да се сбогувате с тези 96%, настройте по-малки реализации по пътя – като регистрация по имейл. Дори и да не извършите продажбата веднага, ще получите имейл адрес. Това означава, че можете да ги подхранвате. и направете това голямо преобразуване по-късно.

Мари Клер - по-малка конверсия

Вижте как Мари Клер ви предлага „50 най-добри съвети за красота“ в замяна на имейл адрес. Те знаят, че потенциалните им клиенти ще го харесат и правят малка конверсия.

В крайна сметка този абонат вероятно ще купи от тях. Пълното преобразуване завършено!

2. Отнемете риска

Повечето хора са скептично настроени да купуват от малък бизнес, за който никога не са чували. Нашият предпазлив инстинкт рита и ние често си говорим от него.

Затова отнемете риска, преди клиентът да има шанс да се замисли! Предвидете защо потенциален клиент може да се колебае дали да закупи вашия продукт. Да речем, че управлявате магазин за мода. Вашите клиенти се притесняват от следните рискове:

 1. дрехите няма да се поберат правилно
 2. няма да им хареса, когато го опитате
 3. те са пропили парите си при доставка

И така, премахнете тези рискове от думата „отидете“.

Hugo Boss - Намалете риска на клиентите

Hugo Boss правят това точно в самия връх на своя уебсайт. Веднага казват на клиентите, че могат да върнат продукта безплатно. И дори ще направят допълнителни промени за вас.

Ако не харесвате дрехите, получавате парите си обратно или можете да ги смените. Рискът и безпокойството няма.

3. Социално доказателство

Друг начин за преодоляване на тези предпазливи бариери и осигуряване на допълнителни реализации е със социално доказателство. Покажете на посетителите това истински хора вече използват вашия продукт.

Клиентите са овце; те обичат да знаят, че други хора се доверяват на вашата услуга!

Asos правят това по-добре от всеки с функцията си #AsSeenOnMe. Клиентите качват снимки на тях, носещи дрехи Asos.

Покажете продукта си в действие

Убеждава посетителите, че други хора се доверяват на вашите продукти. И това им дава увереността да натиснат бутона „купи“. Тази особеност също така позволява на хората да видят как изглеждат дрехите на „нормалните“ хора. (т.е. не е модел!), което оказва дълъг път да помогне на хората да вземат своето решение.

Маркетинг гуру Марк Шефер каза това по-добре от всеки:

Социално доказателство

4. Купуване с едно кликване

Познайте колко онлайн колички за пазаруване са изоставени, преди да проверите?

68%.

68% !! Това е огромно количество хора, които са точно на финала, но кликнете далеч преди да купите. Защо това се случва??

Един от отговорите е сложен процес на проверка. Клиентите се отегчават, разочароват или разсейват.

Ваша работа е да ги накарате да проверяват бързо. Опростяването на процеса на плащане и плащане е основен приоритет.

За съществуващи клиенти, които вече са влезли в системата, настройте покупката с едно кликване.

Амазонка - процес на касата

Вече знаете, че Amazon са царете при покупката с едно щракване. Вероятно вече сте паднали за това (искам да кажа, че го използвах) вече. Системата запомня всичките ви данни, така че можете да поръчате, без да преминавате през разхвърлян процес на касата.

5. „Купете като гост“

Има и друга причина клиентите да изоставят количките си толкова често. Да бъдете помолени за безкрайни количества информация. Не забравяйте, че се опитвате да постигнете възможно най-много реализации през вратата. Направете тази част възможно най-лесна.

Дайте на хората супер лесен начин да плащат и да продължат напред. Колкото повече информация поискате, толкова по-голяма е вероятността да загубите продажбата.

Каса за гости на Apple

Apple имат страхотна система тук. Разбира се, в крайна сметка поставяте имейл адреса си, но го оставяте до края. Вземете ги първо към шлюза за плащания.

6. Безплатна доставка

Като клиент често психически се ангажираме да купим нещо. Ще оправдаем цената в главите си и най-накрая ще отидем до проверката.

И тогава – изчакайте – те току-що добавиха доставка за 5 долара! Това е малка сума, но променя цялата психология на купуването. Това е друга бариера, която може просто да отвърне хората.

безплатна доставка

Опитайте да добавите безплатна доставка към всичко и вместо това оскъпете цената на доставката. Знаем, че това ще направи нещата малко трудни за вас и вашите акаунти, но има начини да ви помогнем.

7. Намалете броя на изложените продукти

Здравият разум ни казва да продаваме възможно най-много продукти. В края на краищата, всеки обича избора, нали?

Истината всъщност е съвсем друга. Когато клиентите са изправени пред много продукти, те са склонни да изберат нито един от тях. Те са претоварени и не могат да решат.

Когато има само малък избор от опции, те намират по-лесно да изберат.

Някои експерти от университета в Станфорд тествах това в магазин за сладко. Когато предложиха на клиентите по-малък избор от аромати на конфитюр, продажбите изскочиха.

малко продукти се конвертират по-добре

Вземете листо от книгата на Apple тук. Можете да преброите броя на продуктите, които продават на две ръце. И те са най-голямата компания за търговия на дребно в света. По дяволите, те са най-голямата компания в света (по отношение на пазарната капачка)

8. Създайте недостиг

Всички се ужасяваме да не пропуснем фантастична сделка или оферта. Ако кажете на клиентите, че имате само ограничен запас, има много по-голяма вероятност да го закупите.

Според скорошно проучване този трик повиши степента на реализация на един маркетинг с удивителни 332%.

Ако кажете на клиентите, че дадена оферта приключва за 6 минути и 18 секунди, те ще се втурнат към бутона „купуване“. И то бързо.

Буху - недостиг

Този е проста психология. И това не е задължително да е истина. Но това със сигурност ще повиши вашите проценти на реализация. Мразим да пропуснем много. FOMO е истински!

9. Магнетичен призив за действие

Призив за действие е единственият най-важен бутон на вашия уебсайт. Това е бутона „купуване“ или бутона „регистрация“.

Това е бутона за преобразуване.

Вашата цел е да накарате колкото се може повече хора да я кликнат. Така че трябва да е магнитна. Има няколко правила, които трябва да следвате, когато става дума за CTAs:

 1. Направете го смел цвят
 2. Дайте му достатъчно чисто пространство, така че да привлече окото
 3. Използвайте спешно копие

Особено харесвам следния пример, който следва и трите правила и добавя малко „клинчър“, така че отнемайте всяко безпокойство на клиентите.

Мъжки стоки - Призив за действие

Той е ярко зелен и изисква внимание. Има достатъчно ясно пространство за привличане на окото и има усещане за неотложност; “Първи стъпки”. Но най-доброто нещо е този малък клинчър, „Присъединете се към 1000 хиляди мъже, които вече са се регистрирали“. (Мога дори да простя ужасяващата употреба на апострофа).

Той включва социално доказателство (както говорихме преди) и отнема това чувство за риск или предпазливост.

10. Заточете вашето стойностно предложение

Вашето предложение за стойност е може би най-важният фактор за вашите проценти на конверсия. Също така е най-трудно да се оправиш.

Никога не съм чувал за това преди? Ето предложение за стойност в действие, любезно с „Квадрат“:

предложение - квадрат - стойност

Според мен това е едно от най-добрите предложения в мрежата.

Поддържане на стойност е комбинация от копие, изображения и CTA, която улавя целия ви бизнес за частична секунда.

Нека да разгледаме примера по-горе. Комбинацията от думи и образ са толкова вкусно прости, че веднага знаете какво прави и защо имате нужда от това. И просто погледнете тази CTA: „Вземете безплатния си четец за карти“. Те трябва да преподават това в училище по маркетинг.

Ако можете да кажете на клиентите кой сте и защо те трябва да купуват от вас за по-малко от секунда, вашият курс на преобразуване ще се стреми през покрива.

Професионален съвет

Гледам Алекс Остервалдер говорят за създаването на идеално предложение за стойност.[/ Осветяване]

11. Персонализация

По-вероятно е клиентите да купуват от вас, ако се чувстват ценени и разбрани. Предвидете какви продукти ще харесат и ги преобразувайте отново и отново.

Всички знаем, че Amazon са блестящи в това. Те ви показват макари с персонализирани елементи въз основа на историята на вашите сърфиране и минали покупки. Той изгражда доверие и засилва връзката с клиентите.

Asos също правят това с макара за подчертаване, наречена „Можеш също да харесваш …“ Въз основа на историята на пазаруването те съставят списък на свързани продукти и продукти. Чувства се лично, така че е много по-вероятно клиентите да натиснат бутона „купи“.

Асос - свързани елементи

Ако използвате WooCommerce за захранване на магазина си, можете да използвате „разширение за история на клиентите да следи покупките на клиенти и да предлага персонализирани предложения.

12. Спрете да продавате детайлите, продайте предимствата

Ако искате една причина, поради която Apple продава повече продукти от своите конкуренти, ето защо. Това е страницата за продажба на Dell:

претоварване с информация

Претоварване с информация!!

Те се опитват да продават продукта, като изброяват неговите функции и спецификации.

Сега, нека да разгледаме страницата за продажба на Apple:

Apple - страница за продажби

Нито една статистика не се вижда. Те не продават информацията, те продават предимствата. Показват как техният продукт ще помогне Вие бъдете по-креативни. Това е вдъхновяващо.

(Освен това е чисто, просто, с голяма стойностна оферта).

Спрете да описвате продуктите си и започнете да показвате на клиентите как това ще промени живота им.

13. Опростете вашия уеб дизайн. Премахнете разсейванията

Вашият уебсайт има само една единствена цел: да продава продукти.

Всичко останало е само разсейване. Отърви се от него.

Едно от най-трудните неща за всеки предприемач е да опрости техния продукт, бизнес или уебсайт. Всичко изглежда така съществен, нали? Но е време да сте смели и да правите съкращения на сайта.

Ето уебсайта за Beats. Те продават повече слушалки, отколкото всяка друга компания на планетата.

Удари - простота

Ще забележите, че няма буквално нищо за щракване, освен самите продукти. Няма какво да ви отвлече от изследването по-нататък и в крайна сметка да купувате.

Интернет е предназначен за разсейване. Загубваме се в заешки дупки и съдържание. Когато става въпрос за вашата страница с продажби, уверете се, че има само един изход. Бутонът за покупка!

14. Покажете продукта в действие

Изображенията, които използвате на сайта, са изключително важни. Не е тайна, че красивите изображения продават продукти. Клиентите обичат да виждат всеки детайл във висока разделителна способност, преди да купят. Намалява риска и увеличава желанието!

Въпреки това, за коефициент на реализация с върха на върха, можете да отидете една стъпка по-напред. Покажете продукта си в действие.

Оферта за стойност на проп

Ето го GoPro камера в естествената й среда. Не е нужно дори да виждате снимка на самия фотоапарат, но веднага го искате!

Asos правят това още по-добре, като показват подиум на дрехите си. Това е много по-добър начин да видите как дрехите им се вписват от няколко внимателно редактирани изображения.

y6dk3asos - подиум

15. Една добра продажба

Това е най-старият трик в книгата за продажба на дребно, но работи като чар.

asos - продажби

Продажбите вдъхновяват спешност и дават на хората още по-голяма причина да натискат бутона „купуване“. Очевидно не можете да стартирате продажби 24/7, но можете да въртите кои акции и артикули се продават.

Може би бихте могли да пуснете в продажба всички мъжки дрехи за седмица. Тогава всички женски дрехи. Тогава само обувки. Продължавайте да се въртите и винаги ще имате нещо в продажба, като изпращате високия си процент на реализация.

16. A / B тестване

Имате предвид две страхотни заглавия, но не знаете кое е по-ефективно?

Или може би се опитвате да избирате между два различни цвята за вашия призив за действие.

Вместо да гадаете или избирате сляпо, проверете A / B тест, за да разберете със сигурност кой най-добре работи. A / B тестът предлага една опция за половината от посетителите ви, а друга възможност за останалите.

Който се превърне в най-добрия, е победител. И след това можете да го внедрите в целия сайт.

Започнете да правите това с всяко основно решение и значително ще изострите процента на реализация. Бързо ще разберете, че всеки малък аспект на вашия сайт оказва влияние върху вашите продажби. Ще искате да тествате всичко!

Въоръжени с тези 16 мега-съвета, можете да увеличите продажбите си, без да харчите нито стотинка за допълнителен маркетинг.

Имате ли въпроси, идеи или мнения? Моля, уведомете ме в коментарите и ще се радвам да отговоря.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map