5 Трябва да има компоненти на уебсайтове за сайтове за електронна търговия

Силното онлайн присъствие ще помогне почти на всеки бизнес. Но за бизнеса с електронна търговия, добре обмислен уебсайт е необходимо.


Вашият сайт за електронна търговия е като магазин. Магазинът ви може да е пълен с всякакви скрити и ценни съкровища, но ако е преметен, претрупан и мръсен, малцина ще бъдат достатъчно смели, за да се впуснат в.

Докато някои може да процъфтяват в лова и обичат да прекарват часове, търсейки бълхи пазари за тази перфектна малка дрънкулка, повечето хора нямат време – особено ако пазаруват онлайн.

Повечето просто ще преминат към чистото, организирано, лесно за преглед пространство в съседство. Същото важи и във виртуалния свят.

Ключът е да улесните хората да намерят това, което търсят на вашия сайт, и да се уверите, че е лесно да правите бизнес с вас. Не накарайте никого да работи прекалено усилено – само ще се обезкуражи и бързо ще продължи. В крайна сметка, вероятно има още един магазин само на едно кликване.

№1 Развивайте началната си страница

Броят на първите впечатления – и никъде това не е по-очевидно от онлайн. Освен ако не сте добре утвърдена марка, шансовете е, че първото ви представяне на потенциалния ви клиент ще бъде на началната ви страница.

Ако имате физическа витрина, отделяте много време, за да изглежда фасадата красива, а прозорците ви да са подходящо оформени, за да примамят хората, които минават, за да влязат и да видят. Същото трябва да важи за началната ви страница.

Вашата начална страница е мястото, където искате да насърчите посетителите да имат по-задълбочен поглед – независимо дали това означава да проучите продуктите си, да кликнете върху страницата си или да научите какво ви кара да маркирате в блога си.

Първо и най-важно, началната ви страница трябва ясно да предава това, за което става дума. Трябва да имате ясна марка и да улесните потенциалните си клиенти да разберат какво продавате.

Също така трябва да имате ясна навигация. Това е отправна точка за вашия клиент, така че искате да им улесните да намерят това, което търсят. Полето за търсене трябва да е отпред и в центъра, така че да е очевидно.

Дизайнът на вашата начална страница може да измине дълъг път към всмукване на хора допълнително в сайта ви или изключването им. Можете да добавите интерес към привлекателната фотография и други визуализации, но я поддържайте проста и чиста.

Освен това искате да улесните клиентите да хвърлят артикули във виртуалната си количка, дори от началната си страница. Така че, предлагайте най-добрите си продукти напред – точно както в витрините. Имайте връзки към вашите популярни продукти и има отделен раздел за продажба. Знаеш, че всеки обича сделка.

Не се страхувайте да станете лични. Можете да направите персонализирано клиентско изживяване, като използвате такива неща като местоположение, прегледани страници, минали покупки, използваното устройство, ключови думи и т.н., така че клиентът ви да чувства, че вашият сайт е съобразен с техните нужди.

Amazon е майсторът на отправяне на подходящи препоръки. Ако някога сте купували нещо от Amazon, несъмнено сте посрещнати с множество предложения на началната им страница – независимо дали става дума за призрачни снимки на „свързани с артикули, които сте прегледали“, елементи „вдъхновени от историята ви на сърфиране, “Или„ още предмети за разглеждане. “

Амазонка-страница-пример

Ето няколко допълнителни екстри, които да включите в началната си страница:

Връзка към вашите често задавани въпроси, така че нов клиент може лесно да разбере вашите правила за връщане, какви плащания приемате, гаранции и колко дълго ще трябва да чакат, докато поръчката им ще бъде изпратена.
• Имате бутони за социално споделяне да се възползвате от безплатната реклама от уста на уста.
• Дисплей безплатна доставка, или вашата фиксирана такса, ако това е, което предлагате.
• Помислете за използване чат на живо софтуер.
• Покажи вашето телефонен номер и физическо местоположение ако имате такъв, който да повиши вашата достоверност и надеждност.

# 2 Изградете доверие с вашата страница за нас

Ако харесвате Target или Nordstrom, хората вероятно са чували за вас. Може дори да са посетили физическите ви магазини. Но какво ще стане, ако сте изключително бизнес за електронна търговия без физически магазин? Новите клиенти може да не знаят нищо за вас и може да внимават да направят покупка от вас.

Въведете страницата за информация. Вашата страница за информация е мястото, където можете да изградите доверие на бъдещите клиенти и да облекчите техните страхове. Искате клиентът ви да се раздели с парите си – така че трябва да ги уведомите, че сте легитимен. Те трябва да имат вяра, че техният ред ще пристигне.

За начало, улеснете намирането на страницата си относно. Имайте връзка от началната си страница. Не ставайте прекалено сладък с това, което го наричате. Използвайте нещо като За нас или Запознайте се с екипа, за да стане ясно.

Страницата около е мястото, където можете да разкажете историята си, но не забравяйте да я държите на клиента. Използвайте собствения си глас и бъдете съгласувани с останалата част от вашия уебсайт. Обяснете какво правите и защо.

Продължете напред и влейте някаква личност. Представете кой е в екипа. Направете забавление, като добавяте интересни лакомства, като маркетинговият директор е запален сърфист с голяма вълна в свободното си време или управителят на склад отглежда розови рози. Оставете го истински и ги уведомете, че сте човек. Помага да се включат истински снимки (не общи такива) или дори видео, за да е интересно.

Разбира се, вашата страница за всъщност не е всичко за вас. Това е чудесно място да уведомите клиентите си какво можете да направите за тях. Фокусирайте се върху това как можете да решите техните проблеми.

Не забравяйте да улесните хората да се свързват с вас. Вашата информация за контакт трябва да бъде на няколко места на вашия уебсайт, включително вашата страница.

Както и с цялото си съдържание, не забравяйте често да актуализирате своята страница. Дръжте го актуален и жив. Уведомете клиентите си за горещия нов клиент или за най-новия ви триумф на дизайна. Можете да включите избрани отзиви от клиенти и връзки към наградите. Но не прекалявайте.

# 3 Улеснете зареждането на количките за пазаруване

Представете си, че клиент пристига в магазин за хранителни стоки и трябва да търси количка за пазаруване, за да постави стоките си. Има причина магазините да поставят количките си отпред и в центъра точно до входа. Същото трябва да важи и за вашия уебсайт за електронна търговия.

пазарската кошница-bitcatcha

Всичко трябва да бъде интуитивно за вашите клиенти. Направете очевидните си бутони за добавяне в кошницата / касата. Също така е полезно да включите изображения в избраните продукти направо в количката.

Не е изненада, че Apple посяга на всички основни точки със своята виртуална количка за пазаруване. Както можете да видите в скрийнграфа по-долу, количката е проста, но ясно предава цялата важна информация.

Има снимки на предметите. Цената е авансово, включително прогнозен данък върху продажбите и доставка. Има дори линия, която ви уведомява кога можете да очаквате пакета си (безплатна двудневна доставка при поръчки, направени до 17:00). А светлозеленият бутон за проверка просто моли да бъде кликнат.

Bitcatcha-ябълка-пазарската кошница

Разбира се, осигуряването на достъпни колички за пазаруване е само началото. Дори ако клиентът ви е хвърлил няколко артикула в пазарската си количка, все още не е моментът да се развълнува. BI Intelligence изчисли, че миналата година в пазарски колички са останали непотърсени стоки на стойност четири трилиона долара.

Пазаруващите не обичат изненадите и не оценяват бариерите. eMarketer откри това 28% от купувачите не са завършили покупката заради транспортните разходи. Друг 23% изоставиха стоките си, защото не искаха да направят нов потребителски акаунт, за да завършат покупката.

Направете го толкова лесно, колкото можете за вашите клиенти. Не ги карайте да се регистрират за нещо. Оставете ги да проверят като гост и след това им дайте възможност да си създадат акаунт в края.

Също така, дайте им много възможности за плащане. Освен че приемат кредитни карти, оставете ги да използват PayPal или GoogleWallet, за да могат просто да включат парола, вместо да търсят портфейла си.

Но не се отчайвайте, ако клиентите не проверят веднага. Не всеки, който поставя артикули в кошницата си, планира да ги купи веднага. За някои количката за пазаруване е почти като списък с желания. Разбира се – това може да са артикули, които се интересуват от покупката, но те не са съвсем готови да дръпнат спусъка.

„Постоянната“ количка за пазаруване позволява на хората да поставят артикули в пазарската си количка и да се върнат дни по-късно, а тези артикули все още са мъчителни там. Не е необходимо да търсят отново артикулите, което улеснява покупката им.

Само да накарате някой да сложи вещи в количка може да бъде победа от сортове. С този ход вие заснехте всякакъв вид информация. Вече знаете кои неща ги интересуват. Можете да пренасочите тези купувачи с имейли, след като напуснат вашия сайт.

И ако техните артикули все още седят в тази устойчива количка за пазаруване, когато се върнат, вие сте го направили много по-лесно да завършат покупката си.

# 4 Привличайте повече посетители с вашия блог

Може да имате прекрасни продукти, които тълпата от хора биха искали да имат, но ако никой не посещава сайта ви, няма да се премести от рафтовете ви. Всички фирми за електронна търговия се нуждаят от трафик към своя сайт, за да направят продажбата.

Но как да привлечете нови посетители на вашия сайт? Е, един ефективен начин е блог.

Може би мислите – уф. Мразя да пиша. Но блоговете са един от най-добрите начини за изграждане на вашата аудитория, увеличаване на ангажираността и генериране на трафик към вашия сайт.

блог-към съдържанието

Блоговете са основание за SEO цели. Чрез последователното публикуване на нови публикации в блога се вижда, че вашият сайт се актуализира. И търсачките ще забележат. Можете дори да създавате съдържание около определени ключови думи, привличайки повече посетители. Само наличието на повече страници на вашия сайт ще ви даде SEO стимул.

Блогът е начин за създаване на завладяващо съдържание спрямо продуктова страница, което ще направи по-вероятно хората да го споделят в социалните медии.

Блогирането е начин да накарате да се откроите като авторитет във вашата област, а не там, където правите твърди продажби. Хубаво е да се намесват неща за вашата компания, но не правете всичко за вас. Блогът е мястото, където можете да предлагате решения на проблемите на клиентите си и да отговаряте на техните належащи въпроси.

Ако имате загуба относно това, какви теми да покриете в блога си, ето няколко идеи, които да ви помогнат да започнете:

Учебни помагала. Уведомете потенциалните си клиенти как могат да използват вашите продукти, за да улеснят живота си.
Публикувай за събития че вашата целева аудитория би се заинтересувала.
• Уведомете аудиторията си за предстояща продажба за да могат да се запасят с вашите стоки.
Говорете за развитието на индустрията така че можете да се настроите като начален източник.
• Опишете как се правят вашите продукти. А зад сцената обиколката може да бъде вълнуваща.

Каквото и да пишете, намерете интересен ъгъл и не се фокусирайте само върху вашата компания. Ако предоставите нещо ценно, хората скоро ще се обръщат към вашия уебсайт за повече информация и да се надяваме да направят покупка.

# 5 Използвайте отзиви от клиенти, за да изпомпвате надеждност

При цялата си смелост и предполагаема дързост, повечето от нас не обичат да бъдат първите, които опитват нещо. Предпочитаме да чуем за това как първо мина за някой друг. Същото се отнася и за онлайн покупка. Вашите клиенти искат да знаят, че други са минали преди тях и какви са били техните преживявания.

звездни мнения-bitcatcha

Отзивите могат да дадат на вашите потенциални клиенти уверение, че сте истинската сделка и всъщност те ще получат поръчаното от тях и това ще отговаря на техните нужди. iPerceptions откриха това 63% от клиентите са по-склонни да направят покупка от сайт, който има отзиви от потребители. И Reevoo откри, че прегледите произвеждат средно 18% крак в продажбите.

И отзивите дори не трябва да са положителни, за да ви помогнат. Дори лошите отзиви имат предимства. Микс от положителни и отрицателни отзиви наистина може да повиши вашия фактор на доверие. Ако всеки преглед на вашия сайт свети, хората ще се чудят дали са фалшиви.

Ето няколко начина за привличане на отзиви:

Използвайте доставчици на преглед на трети страни като Reevoo или Bazaarvoice. Те удостоверяват покупките, така че вашите клиенти знаят, че отзивите са написани от реални хора.
Клиенти по имейл след покупка и ги помолете да оставят преглед. Това е тактика, която често използват трети страни от продавачите на Amazon.
Предлагайте стимули. Необходимо е време, за да се изработи преглед, така че защо да не дадете на вашия рецензент шанс да спечели награда.

Прегледите също предоставят уникално съдържание за вашия сайт, което е от полза за вашето SEO. Плюс това, че прегледите директно на вашия сайт също помага при търсенето на ключови думи. Който не е включил „име на продукта + преглед“ в полето за търсене, когато търси елемент?

Вашият уебсайт е само началото

Вашият уебсайт не е във вакуум. Силното онлайн присъствие е само началото. Трябва да пренесете това, което сте започнали на вашия сайт, в реалните си взаимодействия с клиенти. Това означава винаги да предоставяте отлично обслужване на клиентите, като следите, доставяте стоки, които хората искат, и спазвате обещанията си.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map