7 изследователски съвета за повишаване на достоверността на вашия уебсайт

Много фирми нетърпеливо обсебват неща като генериране на трафик, увеличаване на реализациите или правене на сайта им да изглежда привлекателен, но много малко всъщност обмислят надеждността на своя уебсайт.


Достоверността на уебсайта има ли дори значение? Очевидно го прави. Изследванията показват, че 34% от потребителите посочват търговската марка на магазина като основна причина за пазаруване с марка. Публикувани са и проучвания, които разкриват а корелация между достоверността на марката и решението на потребителите за закупуване от марка. Накратко, колкото по-достоверна е вашата марка, толкова повече продажби ще генерира.

Включвайки в наличните изследователски и психологически проучвания, тази статия споделя 7 доказани съвета, които можете да използвате за повишаване на доверието на вашия уебсайт:

1. Активирайте SSL на вашия сайт

Наличните данни показват това 78,9% от уебсайтовете нямат SSL сертификат или невалиден SSL сертификат. Това е доста интересно, особено като се има предвид фактът, че притежаването на SSL сертификат не само ще увеличи продажбите и трафика, но и ще увеличи вашата достоверност.

Изследванията показват, че разрешаването на SSL на вашия сайт – да имате „HTTPS“ пред адреса на уебсайта си и да имат браузъри на посетители, да им показват зелен катинар, когато посещават сайта ви – могат увеличете реализациите с цели 87%.

Ето няколко интересни примера за компании, които успяха да увеличат доверието си и да подобрят реализациите, като активират SSL:

 • PaperCheck изживява 87% увеличение на регистрациите след активиране на SSL на своя сайт.
 • Централната резервационна служба (CRS) отбеляза 30% увеличение на продажбите, просто като активира SSL.
 • Dwell.co.uk повиши реализациите с 13,8% и месечните продажби с над 35 000 долара, като активира SSL. За тях това е 48 000% ROI за тяхната инвестиция в SSL сертификат
 • Фитнес Обувки, ООД претърпя 13.3% спад в изоставянето на количките и 16.9% увеличение на продажбите след активиране на SSL.

Както можете да видите от горните примери, разрешаването на SSL винаги ще се превърне в продажби; когато хората видят катинара и зелената лента, те се чувстват по-сигурни при извършване на транзакции на вашия сайт и естествено ви се доверяват повече. Подобреното възприемане на вашата достоверност в крайна сметка се отразява на вашите продажби.

2. Използвайте печати за сигурност

Много малко фирми имат печат за доверие в сигурността на своя уебсайт и последствието е, че те губят много продажби. Изследванията показват, че страхотно 48% от хората няма да се доверят напълно уебсайт, който не използва защитен печат за сигурност. Всъщност беше разкрито, че хората се доверяват на сайт, който има доверие на печат върху сайт, който в миналото е бил използван от приятел, колега или член на семейството.

Това има смисъл, като се има предвид факта, че мрежата е заразена с вируси и ние почти чуваме за нови хакове редовно. Наличието на доверителен печат показва, че вашият сайт е проверен от компания за сигурност от трети страни, че той е спазил някои стандарти и че потребителите могат безопасно да извършват транзакции на вашия уебсайт.

Това каза, че най-надеждните печатни печалби са Norton (при 35.6%), McAfee SECURE (при 22.9%) и TRUSTe (при 13.2%), съответно.

Използвайте печатни печати

3. Стратегически поставете препоръки на ключови места на вашия сайт

Изследванията показват, че препоръките и препоръките от уста на уста влияят до 50% от всички решения за покупка, все още само една трета от фирмите активно търсят отзиви от клиенти.

Има популярна поговорка, че нищо не привлича тълпа като тълпа. Никой не иска да бъде самотен вълк. Този факт всъщност се корени в психологията и е свързан с това как мозъкът ни е свързан. Според проучване, публикувано в списанието Current Biology, беше наблюдавано, че областта на нашия мозък, която е свързана с наградата, е по-активни, когато другите са съгласни с нашите мнения. Психологическото обяснение на това се дължи на огледални неврони в нашия мозък; огледален неврон е неврон, който „се стреля както когато животно действа, така и когато животното наблюдава същото действие, извършено от друго.“ Психолозите са наблюдавали и присъствието на огледални неврони при хората и е установено, че самият акт да видим други да правят нещо може да ни повлияе да направим същото.

Известни психологически изследвания като експериментът за съответствие на Дженес от 1932 г., експериментите на Шериф с аутокинетични ефекти от 1936 г. и експериментите за съответствие на Аш от 1955 г., всички сочат към факта, че дори и хората да имат мнение за нещо, чуването на група хора, които имат различно мнение, вероятно ще ги накара да гравитират към изгледът на групата. Това по същество е науката, която стои зад свидетелствата; фактът, че други хора – като потенциалните потребители на вашата марка – се доверяват и препоръчват на вашата марка е достатъчен, за да накарате хората да се доверят и на вас.

4. Насърчете и покажете съдържание, генерирано от потребители

Подобно на отзивите, също се наблюдава съдържание, генерирано от потребители, за да се повиши доверието и, като следствие, да се подобрят продажбите.

Ето няколко забележителни казуси на някои много успешни приложения на генерирано от потребители съдържание:

 • През 2009 г. марката дрехи Burberry стартира The Art of the Trench – своя уебсайт, който позволява на потребителите да качват и коментират снимки на хора, носещи продукти на Burberry. Ефектът от социалното доказване на това беше толкова важен, че доведе до 50% годишно увеличение на продажбите след стартирането на сайта.
 • Coca Cola за първи път стартира кампанията „Споделяне на кока“ в Австралия през 2011 г. – това е кампания, която маркира бутилки за кокс с имена на клиенти и след това ги моли да споделят снимки на своята персонализирана бутилка кокс в социалните медии. Това беше изключително успешно и, виждайки успеха на кампанията, Coca Cola я разшири до Съединените щати и други части на света. Резултатите? Увеличение с 2% на продажбите на Coca Cola в САЩ след повече от десетилетие намаляващи приходи.
 • Гръцката компания за кисело мляко Chobani въздейства на потребителите, генерирана от потребители през 2009 г., когато поиска лоялни клиенти да изпратят видеоклипове и изображения, възхваляващи нейното кисело мляко. След това съдържанието беше широко популяризирано от Chobani. Резултатът е огромен ръст на приходите с 225,9% между 2009 г. и 2010 г..

Съдържанието, генерирано от потребители, е една от най-добрите форми за повишаване на доверието за вашия бизнес. Той не само казва на хората, че много други използват вашите продукти и услуги, но всъщност позволява на тези, които използват вашите продукти и услуги, да кажат на света със свой глас колко невероятни сте.

5. Ускорете пътя си към по-добра надеждност

Ние ставаме все по-нетърпеливи и много изследвания свидетелстват за този факт. Може би най-забележителното е проучване от 2015 г. от Microsoft Corporation Това изследва 2000 души и изследва мозъчната активност на 112 други хора с електроенцефалограми (ЕЕГ). Беше забелязано, че вниманието ни се е свило масово от 12-те секунди, които беше през 2000 г. до 8 секунди сега. За разлика от това, ние имаме по-кратък период на внимание от златна рибка – която има продължителност на вниманието от 9 секунди.

Има толкова много статистически данни за скоростта на ролята на уебсайтовете – както по отношение на генерирането на трафик, така и за реализации – и ето някои от по-интересните:

 • Една секунда закъснение във времето за зареждане на сайта ще доведе до 7% загуба при реализация
 • Страницата, която се зарежда за 6 секунди, ще претърпи 50% загуба при реализация
 • Уеб сайтовете с бавно зареждане струват на пазара за електронна търговия в САЩ повече от 500 милиарда долара годишно

Какво означава обаче скоростта за достоверност?

 • Огромно 51% от купувачите ще се откаже от покупка поради бавна скорост на сайта.
 • 88% от купувачите едва ли ще се върнат след лошо преживяване.
 • Около половината от купувачите развиват по-малко положителна представа за участващата компания.
 • Повече от една трета от купувачите ще разкажат на другите за разочароващото си преживяване.

Това от своя страна води до големи щети на марката и сериозно се отразява на вашата доверие.

Макар и на пръв поглед да е просто, увеличаването на скоростта на вашия сайт е едно от най-добрите неща, които можете да направите, за да засилите уебсайта си и надеждността на марката. Решението, следователно, е да настроите вашия сайт за подобрена производителност или вземете по-добър уеб хост. Предлагаме InMotion хостинг, ето защо.

6. Удостоверение от източници на орган

Изследванията показват, че един от най-големите начини да се гарантира спазването е искане, идващо от източник на орган; всъщност беше наблюдавано, че повечето хора ще се съобразяват с инструкции от авторитетни фигури, дори ако това означава да причини фатална вреда на някой друг. Представете си, че получавате съвет от вашия лекар, адвокат или служител на реда; колко сериозно ще приемете думите им в сравнение с чужди?

Може би най-много известно проучване за спазване и подчинение на авторитета беше експериментът „Милграм“. Експериментът е проведен от психолога на Йейлския университет Стенли Милграм с цел да наблюдава реакцията на хората, когато е поискано да направи нещо от орган. Той включваше обикновени хора, които бяха поканени, чрез рекламна вестник, да администрират електрически шокове на други хора „като тях“ въз основа на инструкции от авторитетна фигура. Беше забелязано, че дори след като хората, които са били подложени на ток, вече не реагират (индикация, че може да са изпуснати или мъртви), огромните 65% от участниците в експеримента продължават да прилагат шока, стига да бъдат инструктирани. да го направи от фигурата на властта. Това показва колко много имаме доверие и сме готови да направим нещо, често без въпроси, ако го поискаме от авторитетна фигура.

По-нов и релаксиращ опит на одобрението на органа за влияние върху достоверността е „Ефектът на Опра“. По принцип всичко, което Опра одобрява, се превръща в злато. Съвсем наскоро я просто закупуване на дял в Watchers марката увеличи стойността на акциите си със 170% почти за една нощ.

Опра одобрява фритюрник

Опра одобрява фритюрник

Искате ли да повишите доверието в уебсайта си? Вземете авторитетна фигура, която да ви подкрепи.

7. Не филтрирайте „Отрицателното“

Внимателният поглед към повечето уебсайтове разкрива няколко отрицателни или дори леко неприятни неща, които хората казват за марката – сякаш всичко е перфектно. Въпреки че е естествено да искате да подчертаете най-добрите неща, които хората казват за вашата марка, това не е непременно най-разумното нещо, което трябва да направите по отношение на достоверността. Изследванията на Reevoo установяват това лошите отзиви могат да подобрят реализациите с 67%; по-вероятно е посетителите да се доверят на вашата марка, ако видят балансирана комбинация от добри и лоши неща, които хората казват за вас. Наблюдава се също, че около 30% от хората подозират цензура или фалшиви отзиви, когато виждат само положителни неща за вас.

Не филтрирайте отрицателното

Тук са някои забележителни примери от това в действие:

 • Tuscan, вино, което струва 60 долара на бутилка, изпита 5% скок в продажбите, след като популярен рецензент оприличи аромата си на вонящите чорапи.
 • Shake Weight, вибрираща дъмбел, не беше само осмиван широко в медиите, но беше в един момент, наречен от един вестник „най-смешният фитнес приспособление за всички времена“. Резултатът? Над 50 милиона долара продажби.
 • Маркетинговите експерти Jonah Berger, Alan T. Sorenson и Scott J. Rasmussen, в експеримент, наблюдаващ схемата на продажбите на около 250 произведения на художествена литература, прегледани в New York Times от 2001 до 2003 г., откриха, че лошите отзиви причиняват продажби на книги от неизвестни автори на покачване средно с 45%.

Независимо дали е свързано с одобрението ви на други марки или одобрението на вашата марка от други хора, оставяйки хората да видят няколко „не толкова положителни“ неща, които са казани за вас, ще извървите дълъг път за повишаване на доверието.

За собственика на уебсайт за електронна търговия достоверността е от изключително значение по отношение на увеличаване на продажбите. Тези 7 съвета спретнато направете трика. Имате ли съвет, който бихте могли да добавите към този списък?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map