Как да настроите своята онлайн империя за пазаруване и да направите първата разпродажба!

Извършването на първата ви продажба винаги е специално усещане.


Това бележи началото на собствената им империя за пазаруване и шанса да изградите бизнес.

Видяхме това да се случи. Наблюдавахме как предприемачите в спалнята превръщат мечтите си в компании за електронна търговия за милиони долари. Всичко, от което се нуждаете, е страхотен продукт и онлайн магазин.

Забележка

Това е 10-минутно ръководство за създаване на онлайн магазин, намиране на първите ви клиенти и превръщането му в успешен бизнес.

Ако четете тази страница, може би вече имате блестяща идея, но не сте сигурни как да изградите магазина си.

Звучи познато?

Повярвайте ни, по-лесно е, отколкото си мислите, и ще ви покажем всички тайни. За простота, водачът е разбит на три секции. Вземете чаша кафе и нека се забие вътре.

Част 1: Откъде дори да започна?
Бързо запознаване с първия ви онлайн магазин.

Част 2: Техническият бит
Стъпка по стъпка ръководство за създаване на собствен уебсайт и магазин.

Част 3: Първата ви продажба
Един магазин се нуждае от клиенти! Ще ви покажем бърз трик, за да направите тази първа продажба.

ЧАСТ 1: Откъде дори да започна?

Интернет е пълен с готини места за продажба на вашите продукти. Трудната част е избора на най-добрия маршрут. В кратък случай най-добрият вариант е да създадете свой собствен уебсайт, но нека разгледаме всички опции.

Вариант 1: eBay, Etsy и услуги на трети страни

пазар

eBay, Etsy и Craigslist са гигантски платформи и тук има хиляди малки бутикови магазини и магазини. Вашият може да бъде един от тях.

Най-доброто нещо при тези трети продавачи е тяхната простота. Можете да се регистрирате и да започнете да продавате за минути. Те вършат упоритата работа и настройват вашия магазин за вас. Те ще се справят с парите и ще улеснят целия процес.

Клиентите вече са запознати с тези платформи и се чувстват удобно да купуват от тях. Тук има чувство на доверие и сигурност.

Ще намерите и вградена аудитория. Etsy например има милиони клиенти, които търсят ръчно изработени занаяти и лични вещи. Ако правите уникални подаръци и продукти, много клиенти вече ви очакват.

Но?…

Проблемът е, че никога няма да изградите империя на чужд сайт.

Много е трудно да създадете истински лоялна публика и да засилите идентичността на марката си, когато клякате на чужда земя! eBay, Etsy, Craigslist и други всички поставят своята марка и идентичност пред вашите продукти.

Най-лошото е, че ако третата страна реши да отнеме магазина ви, целият ви бизнес се губи завинаги. Това е лоша новина, ако търсите надежден, дългосрочен доход.

Ако искате да събирате имейл адреси, да се свързвате с клиентите си и да изградите уникална идентичност, имате нужда от собствено пространство. Вашият собствен уебсайт.

Вариант 2: Магазини за социални медии

Facebook страница на Facebook

Друг популярен избор е създаването на Facebook магазин. Това включва използване на един от интегрираните плъгини на Facebook, за да бъде домакин на магазин на страницата ви в социалните медии.

Имаме смесени чувства към този метод. Разбира се, че прави по-лесно от всякога да продавате на социалните си потребители. Фейсбук обаче има навика да променя алгоритмите си без много предупреждение.

Можете да прекарате години в изграждането на бизнеса си, за да бъде изтрито всичко в една бърза актуализация във Facebook.

Не ни разбирайте погрешно, трябва абсолютно да създадете общност във Facebook. Но не е разумно да разчитате на това като свое единствено онлайн присъствие.

Отговорът се крие в вариант 3: Вашият собствен магазин

Ако търсите място, където да се обадите на ваше собствено, трябва да създадете собствен магазин отпред.

www.your-shop.com

Това просто ви даде малко треперене? По-лесно е, отколкото си мислите.

Има два основни начина за изграждане на вашия магазин и ние ще ви преведем през процеса.

WordPress + WooCommerce = Безплатен онлайн магазин!

WooCommerce

Ако ви звучи като чужд език, поемете дълбоко въздух. Създаването на уебсайт вече е по-лесно от всякога. Ще започнем с използването WordPress: най-популярната платформа за изграждане на уебсайтове на планетата.

Всъщност 24% от всички уебсайтове в интернет се захранват от WordPress. Значи сте в добра компания.

Можете да изберете предварително зададени дизайни и да го ощипаете по ваш вкус. Не е нужно дори да знаете нито един ред уеб код.

Но какво да кажем за сложните механизми за плащане, продукти и доставка?

Ето къде WooCommerce влиза в. WooCommerce е техническият инструментариум, който кара вашия магазин да работи. Всичко, което трябва да направите, е да изтеглите софтуера и да го инсталирате на вашия WordPress сайт.

Той ще ви помогне да създадете и проектирате вашата витрина. Той също така ще настрои всичките ви сложни платежни системи, ще управлява запасите ви и ще подреди вашата доставка.

И WordPress, и WooCommerce са напълно безплатен за използване но архитектурата, която идва с тях, не е. Ще ви трябват уеб хост и име на домейн, което е само част от цената. Повече за това в ЧАСТ 2: Техническият бит.

Shopify – Най-лесният начин за създаване на онлайн магазин

Shopify Онлайн магазин

Най-добрата алтернатива на WordPress + WooCommerce е Shopify. Shopify е просто парче софтуер, който ще създаде вашия онлайн магазин за вас. Той е създаден специално за електронна търговия.

Те също използват шаблони (Вижте 100-те шаблона Shopify тук), за да ви помогнат да проектирате сайта, така че няма сложен код, с който да се справите..

Точно като WooCommerce, съветникът на Shopify в задния край върши цялата тежка работа за вас.

Но?…

Единственият истински недостатък при Shopify е цената. Има месечна такса (започваща от $ 29 / месец) зависи от плана на Shopify, който сте избрали. Ако имате големи планове, не позволявайте това да ви разстрои. Shopify е перфектен, ако имате продукт с висок марж на печалба. В крайна сметка получавате ненадминати удобства за цената.

Можете да видите как създадохме онлайн магазин Shopify само за 19 минути. Ето как този процес е пряк.

Долната линия

Долната линия тук е, че се нуждаете от собствено пространство. Имате нужда от идентичност, глас и племе от верни последователи. Не можете да правите това копиране в Etsy, eBay, Facebook и т.н. Това означава да изградите собствена империя с помощта на WordPress + WooCommerce или Shopify.

ЧАСТ 2: Техническият бит

Повярвайте ни, това е по-лесно, отколкото си мислите.

ЗАБЕЛЕЖКА

ЧАСТ 2 показва как да настроите онлайн магазин WordPress + WooCommerce. Съставихме подробно ръководство за това как да създадете магазин Shopify (за 19 минути!). Проверете това.

Стъпка 1. Уеб хостинг за вашия WordPress

Уеб хостингът е кръпка от интернет земя, на която уебсайтът ви ще живее.

Може да е трудно да си вървите главата, ако сте нови в играта. Мислете за това така:

Компаниите за уеб хостинг са като хазяи от интернет. Те ви дават под наем част от мрежата и там ще изградите своя сайт.

Но тук е нещото Има добри хостинг компании и има лоши.

Така че, не избирайте само най-евтиния вариант. Скоростта и сигурността на вашия сайт са жизненоважни, а вашият онлайн магазин заслужава най-доброто.

Най-добрите уеб хостове са бързи като ада, близо до целевата ви аудитория и сигурни от хакери.

Тук имахме много опит и ето какво препоръчваме:

SiteGround домакин на WooCommerce

SiteGround е блестящ премиен избор. Ако имате големи планове с много глобален трафик, силно ги препоръчваме. Те са бързи, сигурни и страхотни с обслужването на клиентите. В интерес на истината този уебсайт Bitcatcha.com е домакин на тях.

Прочетете преглед на SiteGround

Хостинг на инмоции

Хостингът на инмоции е перфектен, ако се съсредоточите върху американската аудитория. Техната Max Speed ​​Zone ™ е проектирана да обслужва уебсайта Ви много бързо в Щатите. Сдвоени с безплатен Cloudflare акаунт, вашият уебсайт ще лети бързо по целия свят.

Прочетете преглед на хостинг за инмоции

Стъпка 2. www.my-first-business.com!

Това е вашето име на домейн. Това е адресът, който сочи вашия уебсайт. Вие търсите нещо просто, уникално и направо дотам.

Изберете това много внимателно. Да се ​​надяваме, че вече имате избрано име и бизнес, готово да започнете.

Стъпка 3: Настройка на WordPress & WooCommerce

След като се сдобиете с вашия уеб хостинг & име на домейн е готово, влезте в контролния панел, за да инсталирате WordPress. Инсталацията с едно кликване и в двата iPage & Hosting Inmotion ще го направи за нула време.

След това влезте в своя WordPress сайт, отидете на Plugins и потърсете WooCommerce. Изтеглете и инсталирайте.

Готово. Вашият онлайн магазин функционира сега.

Звучи сложно, но не е така. За да ви помогнем, направихме поредица от видео ръководство, като ви превеждахме през този процес стъпка по стъпка. В тези 5 видеоклипа ви показваме как точно създадохме онлайн магазин на WooCommerce за приятел.

Стъпка 4: Проектиране на вашия магазин

Сега, когато вече сте подготвили своя онлайн магазин, е време да го украсите!

Както казах преди, WordPress е много лесно да украсите и направите своя собствена. Можете да избирате безплатно от стотици предварително зададени дизайни или можете да изпръскате на премиум тема. Харесваме елегантни теми, които предлагат достъпни, уникални и красиви теми.

Съвети за експертен дизайн:

 1. Простота е всичко. Изберете прост дизайн, който подчертава вашите продукти и е лесен за навигация.
 2. Лого и брандиране Потърсете тема или дизайн, който ви позволява да създадете уникална идентичност.
 3. Големи снимки с висока резолюцияСнимки продават продукти. Това е толкова просто. Изберете сайт, който показва вашите изображения най-добре.

Стъпка 5: Преброяване на парите

Разбира се, нито един онлайн магазин не е завършен без механизма за плащане. Най-познатата услуга онлайн е PayPal и можете лесно да сложите техния шлюз за плащания във вашия процес на плащане.

Понякога клиентите предпочитат обикновено плащане с кредитна карта. Можете да се справите с това Брейнтрий. Те захранват платежната система в AirBnB и Uber, за да сте в добри ръце.

Сега вече сте готови и сте готови да отворите вратите! Сега просто трябва да намерите клиенти.

ЧАСТ 3: Първата ви продажба

Първата разпродажба винаги е най-трудната. След това е ефект на снежна топка! Ще ви оставим един експертен съвет, който ще ви помогне да направите първата продажба.

Изкарайте продукта си пред милиони очи

Интернет е засипан от мощни блогове, YouTube канали и социални медии. Тези хора имат силата да извадят вашия продукт пред много хора.

Започнете, като направите списък с блогове и влиятели във вашата ниша. Те винаги са в търсене на готини продукти и истории, които да споделят със своите общности, затова потърсете и поискайте преглед или спонсориран пост.

Тези влиятели получават стотици имейли и печове всеки ден, така че как да се откроите?

 1. Бъдете personalCraft уникално и лично послание за всеки блогър. Споменете нещо, което сте видели и харесали в блога им, и им кажете защо смятате, че вашият продукт би бил интересен за тяхната аудитория.
 2. Адрес към тях чрез име. Лесно е да намерите имената на повечето блогъри. Докажете им, че сте отделили време да разгледате сайта им.
 3. Създайте завладяваща история. Крисачите и блогърите търсят нещо повече от готин продукт. Те искат история, която се свързва с техните читатели. Какво прави продукта ви уникален? Каква е емоционалната връзка? Защо хората трябва да чуят за вас и вашия продукт?
 4. Но продължавайте дотамНе е нужно да знаете историята си на живота. Просто им дайте това, което им е необходимо, за да ги заинтригувате и да покажете продукта си. Блогерите търсят кратки, остри потенциални резултати.
 5. Следвайте само веднъж, около седмица по-късно. Дръжте го учтив и ако не се чуете, не го приемайте лично. Просто опитайте друг!
 6. Спонсорство Има много блогове и акаунти в социалните медии, които ще приемат плащане за споделяне на вашия продукт или създаване на съдържание около него. Малка цена е да платите за много очи на вашия продукт.

Безплатна проба работи чудеса и тук;)

Придържането към един работен метод е всичко, което е необходимо, за да успеете магазина ви, но ако желаете за повече, прочетете нашите маркетингови блогове, за да се вдъхновите!

Фу, ти си го направил докрай!

И така, какво сме научили?

 1. Има много начини да продавате онлайн, но нищо не бива да изградите свой собствен уебсайт на WordPress или Shopify.
 2. За WordPress вземете решение за хостинг компания & настройка WordPress + WooCommerce.
 3. За Shopify просто започнете тук.
 4. Изберете чист и уникален дизайн.
 5. Посетете до влиятелните блогове, за да осигурите отзиви и отразяване.

ЗАКЛЮЧИТЕЛНА МИСЛА

Най-трудната част е първият скок. Не се чувствайте омагьосани от процеса, прегърнете го и се учете, докато вървите. Доверете се на себе си и на своя продукт! Ако имате нужда от допълнителна помощ, аз съм само на имейл. Ако изберете WordPress, можете да гледате как създадох WooCommerce за Bon Bon Boutique.

Следвайте страстите си, започнете успешен бизнес и се откажете от ежедневната работа!

Това наистина може да се случи, просто прочетете нашето интервю с Kalen (собственик на Bon Bon Boutique), правейки 1000 долара в свободното си време!

Късмет!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector