Лесни начини за архивиране и миграция на WordPress

За блогър или собственик на уебсайт е важно да има множество протоколи за сигурност, ако нещо лошо се случи с вашия уебсайт. Въпреки това, дори ако сте опаковани с най-добрата сигурност, ще се случат злополуки и може да се окажете със сайт, който е повреден или хакнат.


Ако искате да избегнете загубата на вашия блог за WordPress и цялата си работа, винаги трябва (и имам предвид ВИНАГИ), да правите редовни архиви за вашия уебсайт. По този начин, дори и да претърпите някакъв престой, винаги можете да върнете уебсайта си обратно.

Сега, има няколко начина, по които можете да продължите архивиране на вашия WordPress блог. В тази статия ще се съсредоточим върху една от тях, а именно да използваме плъгин или услуги, които автоматично ще архивират вашия блог за вас.

Страхотното при тези плъгини е, че можете дори да ги използвате и за извършване на миграции на сайтове. Което е чудесно, когато искате да преминете към по-добър уеб хост с по-добри функции и производителност на сървъра.

Знаейки кога и колко често да архивирате

Преди да влезем в списъка с приставки за архивиране на WordPress, нека просто да поговорим за това кога трябва да архивирате уебсайта си и колко често. Веднага след прилеп, винаги се препоръчва да правите резервни копия редовно, тъй като това ще намали до минимум загубата ви, тъй като вашите резервни копия ще бъдат сравнително скорошни.

Нещото, което трябва да помислите, е как бихте искали да планирате своите архиви. Сега различните уебсайтове ще имат различни нужди за планиране.

Ако блогът ви публикува множество нови съдържания всяка седмица и получава нови коментари ежедневно, вероятно е добра идея да имате по-кратък интервал между вашите архиви. Същото важи, ако към вашия блог има прикачен онлайн магазин, който има транзакции, за да следи и детайлите на клиента.

На противоположния спектър, ако уебсайтът или блогът са предимно статични и се актуализират с ново съдържание на тримесечна база, може би ще можете да се измъкнете със седмично архивиране вместо това.

Долен ред, няма перфектна времева линия за планиране на архивиране и в крайна сметка се пада на вас да излезете с най-добрия график, който ще ви даде най-малко загуба, ако нещата се объркат. Също така, доброто правило е винаги да извършвате архивиране, преди да направите каквито и да е големи промени в блога си за WordPress.

Неща, които трябва да се вземат предвид за решение за архивиране на WordPress

Има много резервни приставки в WordPress, но е важно да запомните, че не всички приставки / миграции са създадени равни. Някои идват с различни функции или се фокусират върху определени области повече от други.

И така, преди да вземете решение за плъгин, ето няколко неща, които може да искате да помислите:

 • Автоматизирани резервни копия
  Един от най-големите фактори, които трябва да вземете предвид, е дали архивирането на WordPress ви позволява да автоматизирате процеса. С автоматизацията можете лесно да оставите приставката да върши цялата работа, вместо да се налага да правите архивирането ръчно всеки път.
 • Честота на архивиране
  Споменахме малко за насрочването на честотата на вашите архиви. Преди да се установите на плъгин, може да искате да проверите колко често ви позволява да архивирате и дали е достатъчно за вашите нужди.
 • Резервно местоположение / място за съхранение
  Ако плъгин запазва архива ви на същия сървър като вашия сайт, тогава е безсмислено. Проверете какъв тип хранилище предлага плъгинът или услугата. Могат да използват други места за съхранение като Google Drive, Dropbox или облачно хранилище?
 • Възможност за възстановяване / извличане на архивиране
  След като архивирате уебсайта си, лесно ли е да го извлечете или възстановите? Трябва ли ръчно да извършите процеса или той може да бъде автоматизиран? Тъй като различните плъгини имат различни подходи, най-добре е първо да проверите.
 • Частични или пълни резервни копия
  Някои плъгини ще архивират целия сайт, докато други ще архивират само части от него (т.е. базата данни). Важно е да изберете правилния тип архивиране за вашия сайт.

4 Приставки за архивиране и миграция на WordPress за използване

С толкова много плъгини и резервни / миграционни решения, достъпни онлайн, е трудно да изберете идеалния. Въпреки че изброените по-долу 4 може да не са перфектни решения, те определено са най-добрите плъгини за използване, досега.

1. BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard

BackupGuard е широко известен с това, че е надежден плъгин за създаване на архиви на WordPress. Едно от основните му предимства е, че интерфейсът им се интегрира динамично с вашето табло за управление на WordPress.

Когато инсталирате приставката, можете да стартирате процеса на архивиране, като кликнете върху бутона „Резервно копие“, който се намира в главната страница на приставката. След като щракнете върху него, ще имате възможност да извършите „Пълен архив“ или „Персонализирано архивиране“, където можете да изберете кои части искате да запазите.

След като успешно направите резервното си копие, той трябва да се появи в списъка BackupGuard, който можете да възстановите, изтриете или изтеглите от него, като щракнете върху него.

Можете също да качите резервен файл и в BackupGuard, като използвате бутона „Импортиране“. Само не забравяйте, че има ограничение от 128 МБ. Всичко повече от това и ще трябва да го качите ръчно чрез FTP.

Безплатната версия на BackupGuard ви позволява да правите основни архиви и миграция, но ако искате автоматично архивиране, поддръжка 24/7, известия по имейл и дори пълни миграции на сайта, можете да изберете тяхната платена професионална версия.

2. VaultPress

VaultPress

VaultPress

Създадено от WordPress.com и част от приставката за JetPack, VaultPress предлага множество функции като резервно копие в реално време, възстановяване с едно щракване, 30-дневно облачно съхранение и дори възможност за миграция на уебсайта ви.

Плъгинът също е проектиран така, че да е лесен и лесен за използване, като цяло можете просто да го зададете и да го забравите. Всичко, което трябва да направите, е да го конфигурирате веднъж и след това VaultPress ще свърши цялата работа, включително да запазва архива на вашия сайт в облачното им хранилище. И ако искате да възстановите сайта си, това е толкова просто като едно кликване.

За съжаление те нямат никакви безплатни версии, така че ако искате да използвате VaultPress, ще трябва да отделите поне 39 долара на година за основния им план. Ако искате всички фантастични функции като автоматичен ремонт на файлове, архивиране в реално време и други, ще трябва да изберете по-високите им планове.

3. Всичко в едно миграция на WP

Всичко в едно wp миграция

Всичко в едно миграция на WP

Списък за архивиране и миграция на WordPress определено не би бил пълен без Всичко в едно миграция на WP върху него. Високо оценен плъгин за WordPress, All-In-One WP ви позволява да копирате създаване на копия на данните си от сайта на WordPress, които след това можете да запазите като резервно копие или за миграция.

Използването му е доста лесно. Инсталирайте приставката и се насочете към раздела „Всичко в едно WP миграция“ в WordPress и кликнете върху „Експорт“, за да започнете.

Хубавото на приставката е, че можете да персонализирате типа данни, които искате да експортирате, като влезете в „Разширени настройки“ и просто премахнете отметката от тези, които не искате. Можете да изключите данни като спам коментари, файлове с теми, приставки, редакции след и други.

Важно е да се отбележи, че безплатната версия на WP миграцията All-In-One WP ви позволява само да експортирате резервното копие на вашия сайт в локален файл. Ако искате да експортирате на други места, като Dropbox или Google Drive, ще трябва да закупите разширение.

След като данните на вашия сайт са експортирани, можете да изтеглите директно резервното си копие или да го запазите във вашия уеб сървър. Разбира се, винаги се препоръчва да държите резервното си копие на място, което е различно от сървъра на вашия уебсайт, за да избегнете кибер атаки или проблеми със сървъра..

4. UpDraftPlus

updraftplus

UpDraftPlus

Голяма част от изброените тук плъгини могат да се използват за създаване на бързи резервни копия за вашия уебсайт WordPress, но не всички от тях ви позволяват да планирате автоматични архиви, без да се налага да разделяте допълнителни пари за платените им версии.

UpDraftPlus се откроява сред останалите, като ви предоставя напълно автоматизирани архиви, безплатно! И не боли, че са го проектирали като лесен за употреба за начинаещи и начинаещи.

След като инсталирате приставката, можете да я активирате, като преминете през раздела „Настройки“ в WordPress и кликнете върху „Резервни копия UpdraftPlus“. Там можете да изпълнявате задачи като архивиране на сайтове, възстановяване на сайтове и дори миграции на сайтове.

Когато използвате UpdraftPlus, не забравяйте да зададете първо място за отдалечено съхранение за архивиране в менюто „Настройки“ и да изберете някоя от иконите, за които искате вашето място за съхранение.

Под същата страница „Настройки“ можете също да зададете график за архивиране както за файловете на вашия сайт, така и за самата база данни. Просто кликнете върху падащите менюта на „График за архивиране на файлове“ и „График за архивиране на база данни“, за да зададете времето си.

След това превъртете надолу, за да посочите данните на сайта на WordPress, които искате да включите в резервното копие. Под „Включване на архивиране на файлове“ поставете отметка в квадратчетата, за да включите данни като плъгини, теми и медийни файлове.

След като сте готови, просто щракнете върху запазване и архивирането ви трябва да бъде напълно автоматизирано. Ако искате повече функции, като FTP криптиране, интелигентни архиви и криптиране на базата данни, можете да изберете тяхната премиум версия, която дава всичко по-горе и повече.

Увиване

Когато имате уебсайт на WordPress, не е достатъчно просто да имате най-новите приставки за сигурност или SSL сертификати за да запазите бизнеса си. Резервното копие е последната ви линия на защита и по-често, отколкото не, може да ви спаси от свят на главоболие, ако нещо се обърка.

С плъгините, които изброихме по-горе, определено няма да се притеснявате следващия път, когато сайтът ви се срине или бъде атакуван от хакери или вируси, тъй като ще имате резервно копие в готовност!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map