Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви (Пълното ръководство за Shopify, част 3)

Вашият магазин на Shopify е настроен, изглежда страхотно и влизат първите поръчки. Перфектно!


Следващата голяма стъпка е генерирането на сериозен трафик през Google.

Просто си представи. Ако вашият онлайн магазин е бил на първата страница с резултати от Google, можете да генерирате продажби, без да се налага да харчите стотинка за реклама.

Shopify SEO - 9 Essentials за повишаване на класирането

Разбира се, издигането на редиците на Google не е лесно. Но това е възможно с някаква умна „оптимизация за търсачки“ или SEO.

Набиране на нашето пълно ръководство за шопиране

 • Част 1: Как да настроите магазин Shopify само за 19 минути
 • Част 2: 11 Шофирайте функции, които ще увеличат вашите продажби
 • Част 3: Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви
 • Част 4: „Как да привлека клиенти ??“ Първите 7 стъпки за популяризиране на вашия магазин Shopify
 • Shopify за вас ли е? Прочетете нашето задълбочено ревю на Shopify

В част 3 от това ръководство за Shopify разглеждаме основните неща на SEO за Shopify. Нека скочим направо.

1. Изберете перфектните ключови думи, така че Google да ви намери

Ключовите думи са сърцето на SEO. Ключовите думи казват на Google точно кой сте и какво правите.

За да излезете с най-добрите ключови думи, поставете се в обувките на клиента си. Какво бихте търсили, за да намерите продуктите си? Може би това са „пънк тениски“ или „абитуриентски рокли“ или „приключенски камери“.

Има хубаво място, когато става дума за избор на ключови думи. Трудно е да се класира за широки ключови думи, като „обувки“, защото най-големите търговци на дребно доминират. От друга страна, нишевата ключова фраза като „лилави велкро пънк обувки“ няма да набере достатъчно търсения. Опитайте нещо по средата, като „пънк обувки“.

Има наука за избора на правилните думи и фрази. Наскоро написахме подробна публикация за избора на ключови думи, която е добра отправна точка.

2. Изберете ключова дума или фраза, която всъщност се продава

Ето най-голямата разлика между нормалното SEO и SEO за Shopify:

Искате търсачи, които всъщност ще купят нещо.

Изберете ключова дума или фраза, която всъщност се продава

Да речем, че продавате ръчно изработени бижута на Shopify. Хората, които търсят „ръчно изработени бижута“, може да търсят информация за изработката на бижута. Не се интересувате от тези хора.

Искате клиент, който иска да купи ръчно изработени бижута. Опитайте да промените вашите ключови думи или фрази, за да включите активни думи като „купи“, „най-добре“ „евтино“.

Потърсете ключова дума или фраза, които предполагат намерение за покупка. Вижте това изчерпателно ръководство за намиране на печелившите ключови думи от Пардип Гоял.

3. Поставете тези ключови думи на всички правилни места

Имате ли перфектните си ключови думи? Страхотен. Време е да ги поставите там, където Google ще ги намери.

Shopify има пет ключови места, за да поставите ключовите си думи:

1. Заглавието на вашата страница

Това е заглавието, което ще се показва на страницата с резултати от Google.

страница заглавие-Shopify-SEO

Забележете как този магазин поставя ключовата фраза „дървени слънчеви очила“ преди името на магазина? Това е така, защото повече хора търсят „дървени слънчеви очила“. Помислете как да опишете магазина си в заглавието.

Shopify-страница-заглавие-SEO

Насочете се към онлайн магазин > Предпочитания да промените вашите.

Професионален съвет: опитайте се да направите заглавието си призив за действие. Мислете за това като за примамливо заглавие, което моли да се кликне. Вижте как House of Fraser използва активна CTA: „Купете часовника си онлайн“

SEO CTA

2. Мета описание

Мета описанието е кратката формулировка, която се показва под заглавието. Отново поставете тук ключовите си думи, НО се опитайте да го направите описателен и интригуващ. Това е вашият шанс да убедите клиентите да кликнат.

Уверете се, че всяка страница също има различно мета описание. Отново се насочете към онлайн магазина > Предпочитания.

мета-описание-SEO-Shopify

3. Описание на изображението & Alt тагове

Google е доста умен, но все още не може да се види снимка на, да речем, червен чорап. Трябва да кажете на Google, че е червен чорап За да направите това, променете името на файла с картинки на „червен чорап [име на магазин]“, преди да качите.

Можете също да добавите „alt-text“, т.е. текстът, който се показва, ако уеб браузърът не може да зареди изображението. Направете го описателно и включете ключовите си думи. Сега Google може да го намери, прочете и класира.

Shopify-SEO-Alt-таг

Искам още? Прочетете ръководството на Shopify за оптимизиране на изображенията на вашия продукт.

4. Заглавки и заглавия (H1 тагове)

Заглавките ви са едно от първите места, които Google търси, за да види за какво става въпрос за вашия сайт. Уверете се, че всичките ви страници с продукти имат описателни заглавия и не забравяйте да включите ключовите си думи.

5. Описания на продукта и копие

Винаги включвайте ключовите си думи в описанието на продукта, за да помогнете на Google да намери вашата страница. Също така е важно да напишете уникални и вълнуващи описания на продуктите.

Не копирайте само описанието на производителя, защото – шансовете са – това копие е поставено в интернет и Google мрази дублиращото се копие. Плюс това, вашите описания са чудесен шанс да покажете собствения си тон на гласа и убедете клиентите да направите покупка.

4. Свържете страниците и съдържанието си с вътрешни връзки

Наред с ключовите думи връзките са основен фактор за класиране за SEO. Започнете с използването вътрешни връзки в целия сайт. Връзка към страниците на вашите продукти от началната страница. Настройте връзки към категории и връзки към продукти от вашия блог.

Колкото повече е свързан уебсайтът ви, толкова повече Google разбира за вашия магазин и неговите продукти. Мислете за това като за изграждане на фондация или гръбнак за вашия сайт.

5. Създайте връзки към вашия магазин Shopify

За да класира вашия магазин, Google разглежда кои други уебсайтове ви свързват. Google използва алгоритъм въз основа на броя на връзките и авторитета на сайта, който свързва към вас, за да определи вашата оценка.

Например, ако The Huffington Post и The New York Times се свържат с вашите продукти, Google знае, че трябва да имате истински авторитет, така че ще се класирате по-високо.

Има безброй начини за генериране на връзки към вашия магазин Shopify. Изпращането на прессъобщение ще ви помогне да получите покритие в блоговете, допълнено с връщане към вашия сайт. Предлагайки да пишете публикации за гости за блогове във вашата ниша, ще спечелите и връзка. Можете също така просто да изпратите имейли на уебсайтове и да ги помолите да прегледат или да свържат към вашите продукти.

Професионален съвет: НИКОГА не купувайте връзки, използвайте ферма за връзки или обмен на връзки. Google търси сайтове, използвайки тези техники. Търсите естествено поведение на връзката.

6. Насърчавайте отзивите на клиентите

Google обича уникално съдържание, редовни актуализации и доказателства за висока активност и удовлетвореност на потребителите. Отзивите на клиентите маркират всяка от тези кутии и помагат за генериране на повече продажби. Печеливша.

Насърчавайте отзивите на клиентите

7. Настройте пренасочвания за стари страници с продукти

Всеки онлайн магазин в крайна сметка ще изтече на склад или ще спре даден артикул. Ако изтриете този елемент, всички връзки към този продукт вече ще доведат клиентите до страница с грешки. Google мрази страниците за грешки и това ще увеличи степента на отпадане (друг фактор, който Google разглежда).

Вместо това настройте пренасочвания от стари страници на продукти към нови. прост.

Ето как да го направите.

8. Използвайте функцията на блога!

Съдържанието и блоговете са много полезни за SEO. Това е шанс да стиснете повече ключови думи и да генерирате много връзки и трафик до вашия магазин Shopify. Освен това има ефект за задържане на хората на вашия сайт за по-дълго време (чудесно за SEO) и насочване на клиентите към вашите продукти.

Shopify има вградена функция в блога, но тя е изключително недостатъчно използвана. Стартирайте стратегия за съдържание и пробвайте блоговете веднъж седмично. Не сте сигурни за какво да блог? Вдъхновете се!

9. Не се притеснявайте за Sitemap. Shopify ви покрива

Една от най-добре пазените тайни на Shopify е, че те автоматично генерират файл sitemap.xml. Това индексира вашето съдържание, продукти и страници, така че Google да ги намери лесно. Често е болка да настроите, но Shopify ви покрива. След като получите URL адреса на сайта, изпратете го Google конзола за търсене и ще ви бъде представена по-полезна информация за вашия сайт.

Ако не знаете къде е вашата карта на сайта, отворете я на адрес: your-url.com/sitemap.xml. В противен случай прочетете това ръководство за карта на Shopify.

Shopify има доста силна SEO основа, но с няколко ощипвания и трикове можете да издигнете редиците на Google.

Опитахте ли да подобрите SEO за вашия магазин Shopify? Уведомете ме в секцията за коментари.

И се придържайте към последната част от тази серия Shopify, когато ще разгледаме популяризирането и пускането на пазара на вашия магазин Shopify за крайни продажби.
въплъщение

За автора

Бен е копирайтър и редактор от Лондон. Работата му редовно се появява в The Huffington Post и той е работил върху няколко успешни кампании за копирайтинг за Sony UK. Чувствайте се свободни да се свържете с Бен чрез кикотене.

Като това, което сте чели?

Присъединете се към нашите абонати, които получават актуализация от Bitcatcha. Изпращаме ексклузивни онлайн бизнес съвети и трикове.

Следващия “

Увеличете ангажираността & Приходи със серия за посрещане на имейл (окончателното ръководство за маркетинг по имейл, част 3)

«Предишна

Никога не се хаквайте отново: Преглед на нинджа за сигурност

Бързо ли е Вашият сайт??

Не губете продажби. Проверете скоростта на вашия сървър тук.

ОПРАВЯЙ СЕ
 • Създайте онлайн бизнес
 • Създайте блог
 • Най-добър домакин на 2020 година
 • Най-добър VPN
 • Най-добрият уебсайт
 • Най-добро облачно съхранение

Започни тук

 • Вашият онлайн магазин за 19 минути: Как да настроите Shopify (Пълното ръководство за Shopify, част 1)
 • 11 Shopify функции, за които не сте знаели (но те ще ракетират вашите продажби): Пълното ръководство за Shopify, част 2
 • Shopify SEO: 9 Essentials за повишаване на класацията на Google в магазина ви (Пълното ръководство за Shopify, част 3)
 • „Как да привлека клиенти?“ Първите 7 стъпки за популяризиране на вашия магазин Shopify (Пълното ръководство за Shopify, част 4)
 • UX Design Част 1: Как да изработите вашето стойностно предложение & Убедете потребителите да предприемат действия

Създайте онлайн магазин Shopify

бързи връзки

Shopify

План / Ценообразуване

Templates

Ръководство за настройка

14-дневно изпитание

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map