Hitaan Internetin käsittely COVID-19: n aikana kotona työskentelyn aikana

Alusta lähtien Covid-19-pandemia, Internet-palveluntarjoajat ympäri maailmaa ovat kamppailleet selviytyäkseen tavallista paljon suuremmista kaistanleveysvaatimuksista.


Tämä on toisinaan johtanut kaistanleveyden kuristus, jossa Internet-palveluntarjoajat tarkoituksella hidastavat nopeuttasi. Tämä auttaa heitä hallitsemaan kapasiteettiaan paremmin ja varmistamaan, että kaikki saavat osan Internet-putkilinjasta.

Valitettavasti, koska COVID-19 on pakottanut suuren osan työvoimasta työskentelemään kotoa, etanan vauhdissa Internetin indeksoinnin käsitteleminen ei aivan oikein edistä työtä.

Kaistanleveyden kuristus COVID-19: n aikana

Normaaleissa olosuhteissa laajakaistan tarjoajat pystyvät tasapainottamaan kuormituksia, koska heidät on määritetty odottamaan porrastetut aktiviteettiajat kodin ja toimiston käytön välillä. COVID-19 on pakottanut suuren osan globaalista työvoimasta työskentelemään kotoaan, mikä on aiheuttanut poikkeavuuden.

Tämän takia he ovat turvautuneet kaistanleveyden kuristimeen auttaakseen toimintaansa. Katsotaanpa, miten kaistanleveyden kaatuminen voi vaikuttaa nopeuteen, jota saat tällä hetkellä kotona.

Ensinnäkin perusmittarina ISP: n mainostama kaistanleveys on 500Mbps sekä ylös että alas. Jos selasin kotimaassa ylläpitämiä verkkosivustoja, nopeudet ovat yleensä melko korkeat;

perusnopeus kuala lumpurissa

Katso alkuperäiset tulokset paikalliselle palvelimelle

Tarkastellaan nyt, olisinko muodostanut yhteyden palvelimeen Ranskassa normaaleissa olosuhteissa;

ranskalaisen Internet-yhteyden nopeuden palvelintesti

Katso alkuperäiset tulokset ranskalaiselle palvelintestille

Edellä havaittu nopeuden heikkeneminen on normaalia, koska Ranska on melko pitkä etäisyys siitä, missä olen. Kun etäisyydet kasvavat kahden pisteen välillä, Internetinopeudet heikkenevät hieman, samoin kuin lisääntynyt viive (ping).

Jos jostain syystä kaistanleveyttä kuitenkin halutaan kuristaa jonnekin yhteyden varrella, haluaisin mahdollisesti tarkastella seuraavia tuloksia:

kaasunopeuden yhteys Ranskan palvelintesti

Katso alkuperäiset tulokset kuristusnopeudesta ranskalaisessa palvelimessa

Jos yrität käyttää verkkosivustoa tällä nopeudella, olen varma, että se olisi erittäin turhauttavaa. Normaalissa tilanteessa jäisimme todennäköisesti vain asiat olemaan ja palaamme myöhemmin. Mutta jos yrität saada aikaan töitä – esimerkiksi puhelinneuvottelua tai lataamalla tärkeän tiedoston, asiat voivat muuttua helpoksi.

VPN voi auttaa ohittamaan kaistanleveyden kuristusta

Virtuaaliset yksityiset verkot (VPN) ovat työvälineitä, jotka eivät tunne sinulle, työkaluja, jotka auttavat sinua muutamissa asioissa – lisäävät ensisijaisesti yksityisyyttäsi & Internetin turvallisuus. Heillä on kuitenkin muutamia muita etuja, kuten auttaminen ohittaa kaistanleveyden kuristus.

Tämän havainnollistamiseksi suoritin muutaman VPN: n ajanjaksona, jolloin huomasin, että kaistanleveyttä säädetään kuten yllä. Tässä ovat tulokset:

nordvpn nopeustesti ranska covid19

NordVPN Speedtest – katso tulokset ja täydellinen arvostelu

cyberhost nopeustesti ranska covid19

CyberGhost Speedtest – katso tulokset ja täydellinen arvostelu

expressvpn nopeustesti ranska covid19

ExpressVPN Speedtest – katso tulokset ja täydellinen arvostelu

surfsharkin nopeustesti ranska covid19

Surfshark Speedtest – katso tulokset ja täydellinen arvostelu

Kuten näette, VPN: n käyttö auttoi minua selvästi kaistanleveysrajoitusten ohittamisessa. Se toimi kaikkien näiden suurten VPN-palveluntarjoajien kanssa, joita testasin tuolloin. Vaikka se ei olekaan täysin sama nopeudella kuin normaalisti saan, se on silti huomattavasti parantunut verrattuna 2,5 Mbps: n havaittuihin ilman aktiivista VPN: tä.

Syynä tähän ovat Internet-palveluntarjoajat, jotka normaalisti kurottavat kaistanleveyttä valikoivasti. Ajattele kaistanleveyttä valtatieksi, jolla on useita kaistoja liikenteelle. Internet-moottoritiellä on yleensä kaksi kaistaa – nopea ja hidas. Lajittelumenetelmiensä perusteella Internet-palveluntarjoajat yleensä voivat laittaa liikenteesi jompaan kumpaan kaistaan.

VPN: t toimivat luomalla tietoliikennetunnelit laitteestasi suoraan palvelimilleen. Myös kaikki tunnelien kautta lähettämäsi tiedot ovat erittäin salattuja. Näiden asioiden takia Internet-palveluntarjoajat eivät tiedä millaista tietoa lähetät ja vastaanotat.

Muista kuitenkin, että se ei aina toimi tällä tavalla.

Kuten näette, jos Internet-palveluntarjoaja ei voi kertoa millaisia ​​tietoja se käyttää, lajittelu asettaa normaalisti nopealle kaistalle. Tähän on kuitenkin huomautuksia, kun edes VPN ei toimi. Esimerkiksi jotkut Internet-palveluntarjoajat asettavat datakattoja käyttäjille. Näissä olosuhteissa kaistanleveyttäsi säädetään riippumatta siitä, mitä.

VPN: n käyttö on helppoa!

Tahattomalle VPN: n käyttäminen saattaa kuulostaa hiukan pelottavalta. Voin vakuuttaa teille, että se on yhtä yksinkertainen kuin useimpien muiden sovellusten käyttö. Portaat ovat melko suoraviivaisia;

 1. Tilaa VPN-palveluntarjoaja
 2. Lataa ja asenna sovellus laitteellesi
 3. Käynnistä sovellus ja kirjoita käyttäjänimesi ja salasanasi
 4. Valitse palvelin, johon haluat muodostaa yhteyden

Kun olet tehnyt sen, käytä Internetiä tavalliseen tapaan ja jätä VPN toimimaan yksin taustalla. Suurimmaksi osaksi se ei häiritse tapaa, jolla yleensä käytät Internetiä ollenkaan.

Ymmärtäminen, miksi kaistanleveyttä kuristetaan

Jopa normaaleissa olosuhteissa Internet-palveluntarjoajat käyttävät kaistanleveyden kuristusta hallitakseen sitä, kuka saa minkä osan Internet-putkesta. Valitettavasti tämä voi vaikuttaa meihin, kun me sitä vähiten odotamme.

Käytät Internet-linjaasi ja kaikki näyttää hyvältä, sitten yhtäkkiä sivustot yrittävät avata ja lataukset hidastuvat indeksointiin. On todennäköistä, että Internet-palveluntarjoajasi on kuristanut nopeutesi. He tekevät tämän monista syistä.

Esimerkiksi jotkut Internet-palveluntarjoajat estävät käyttäjiä P2P-tiedostojen jakamistoiminnoista ja ohjaavat nopeuksia niille, jotka yrittävät ajaa torrentteja.

Muissa tapauksissa voimakas Internet-liikenne omalla alueellasi on saattanut aiheuttaa Internet-palveluntarjoajasi kuristaa kaistanleveyttä valikoivasti kuormituksen tasapainottamiseksi. Tietysti voi olla myös muita syitä, mutta kaiken kaikkiaan kaistanleveyden katkaisu tapahtuu pääasiassa Internet-palveluntarjoajan harkinnan mukaan.

Joitakin syitä kaistanleveyden katkaisemiseen voi olla;

 • Kuormituksen tasapainoittaminen
  Liian monet asiakkaat yrittävät käyttää palvelua, joten Internet-palveluntarjoajat yrittävät tasapainottaa saatavuutta.
 • Käyttäytymisen muuttaminen
  Jotkut Internet-palveluntarjoajat saattavat estää suuria latauksia tai P2P-toimintoja säästääksesi kaistanleveyskustannuksia, ja voivat kuristaa yhteyksiä, jos havaitaan suurta liikennettä.
 • peering
  Ristiriidat Internet-palveluntarjoajien välisissä sopimuksissa ja kieltäytyminen tekemästä muutoksia voivat joissain tapauksissa johtaa peitekaasuun.

COVID-19: n ansiosta näyttää kuitenkin siltä, ​​että ainakin osa työvoimasta muuttuu tulevaisuudessa, vaikka välitön kriisi olisi ohi.

Yritykset (ja työntekijät) alkavat ymmärtää, että kotona työskenteleminen ei ole vain käytännöllistä, vaan sillä voi olla myös monia myönteisiä vaikutuksia, kuten hiilidioksidipitoisuuden lasku maailman ympäri.

Johtopäätös: lopeta epäreilun kuristamisen itse

Vaikka Internet-palveluntarjoajat toimivatkin täysin, toiminnan normalisointi voi viedä heille jonkin aikaa, etenkin kun otetaan huomioon tuntemattomat henkilöt, jotka työskentelevät kotona tai palaavat toimistoympäristöihin.

Sellaisena on todennäköistä, että näemme heidän hyödyntävän kaistanleveyden kuristusta vielä jonkin aikaa eteenpäin. Suosittelen, että monet etätyöhön käyttävistä käyttävät VPN: ää ja kaistaleveysrajoitusten ympärille, jotta voit työskennellä mielenrauhassa mistä tahansa valitsemasi.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector