8-те най-добри уеб хостинга за уебсайтове в Малайзия 2020 (класиран!)

Ловът за най-добър домакин на уебсайт може да бъде изтощителен. Особено ако търсите конкретен регион, като Малайзия.


Уебсайтовете са пълни с жаргон и сложни фигури. Какво означава всичко това? (!)

Днес ще прережа шума и ще ви покажа осемте най-добри уеб хостове за малайзийски уебсайтове.

Най-важното е, че ще се съсредоточа върху нещата, които всъщност ви интересуват:

 • скорост
 • надеждност
 • Сигурност
 • местоположение
 • Обслужване на клиенти
 • Цена

Contents

Разбиране на скоростта на оценките на Bitcatcha

 1. Световен рейтинг на скоростта Ние класирахме скоростта на всеки хост, използвайки уникалния тестер за скорост на сървъра на Bitcatcha. Той записва времето за реакция от осем места по целия свят и сравнява резултата спрямо препоръчаното от Google време за реакция 200 ms. Оценката „A“ е нещо по-бързо от 210 ms.
 2. Средна скорост в Азия Комбинирахме времето за реакция на уеб хоста от Сингапур, Сидни и Япония – най-близките до Малайзия места – и изчислихме средна стойност. Той ви показва колко бързо даден уеб хост ще отговори на малайзийската аудитория.

Какво да търсите в уеб-домакин

Най-добър уеб хостинг Малайзия

На пръв поглед повечето уеб хостове изглеждат доста сходни. Но когато се вгледате внимателно, има ОГРОМНА разлика между тях.

Ако сте начинаещ, един от начините да мислите за своя уеб хост е като двигател или основи на уебсайта си. Трябва да бъде силен, бърз и надежден. И така, докато четете нашия списък, ето основните моменти, които търсите:

1. Скорост

Ако искате вашият уеб сайт да се зарежда бързо, е необходим добър уеб хост. Това е вашият двигател, не забравяйте. Искаме бърз двигател! Google съветва сървърите на уеб хоста да реагират в рамките на 200 минути. В Bitcatcha измерваме скоростта на сървъра и даваме на всеки хост оценка от A + до D.

2. Скорост, където е вашата аудитория

Скоростта на сървъра варира в целия свят. Защо? Тъй като уеб хостовете намират своите сървъри в различни части на земното кълбо. Така че вашият уеб хост може да е супер бърз в Малайзия, но бавен в САЩ. Ако аудиторията ви е предимно малайзийска, изберете уеб-домакин с бързи скорости в този регион. Ако вашата аудитория е глобална, изберете хост, който реагира добре по целия свят. Ето защо проверката за скорост на Bitcatcha ви показва скоростта на сървъра от осем различни места.

3. Просрочване

„Uptime“ се измерва с процент и той ви показва колко често сървърите на уеб хоста са „нагоре“ или работят. Искате уеб хост с възможно най-голямо време. Потърсете поне 99,8% или по-висока.

4. Сигурност

Потърсете уеб хоста със силни идентификационни данни за защита, за да го предпазите от хакове. По-специално, идеален е уеб хост с автоматични актуализации и сканиране на зловреден софтуер.

5. Клиентско обслужване

Ако нещо не е наред с вашия уебсайт, добре е да знаете, че има някой, който да ви помогне. Потърсете уеб хост с 24/7/365 човешко обслужване на клиенти. Потърсете и предпочитаните от вас опции, независимо дали е достъп до телефон, онлайн чат или билетна система.

6. Архивиране

Добрият уеб-домакин ще поддържа автоматично архивиране на вашия уебсайт. За всеки случай.

7. Съхранение и честотна лента

Това е основно колко данни можете да съхранявате на вашия уебсайт (изображения, съдържание и т.н.) и колко трафик сте позволени. Повечето обикновено са по-добри, но изберете правилното ниво за вашия сайт. (т.е. ако използвате малък уебсайт, не плащайте повече от необходимото).

8. Цена

Цената винаги ще бъде за сметка. Но не е задължително да се примирите с най-евтиното. В крайна сметка може да ви създаде повече проблеми. Изберете цената, която ви дава нужните функции (и малко място за растеж).

Местни или глобални?

Ако търсите малайзийски уеб хостинг, имате две възможности.

 1. Изберете малък местен хост със сървъри в Малайзия
  (Идеално за: уебсайтове с малайзийска аудитория.) Местният хост може да предложи по-бързи скорости за аудитории във вашия регион. Може да предпочетете и местен екип за обслужване на клиенти.
 2. Изберете по-голям глобален уеб хост, който обхваща Малайзия
  (Идеално за: малайзийски уебсайтове с глобална аудитория.) Това ще ви даде висока скорост в целия свят. Може да се насладите и на по-добри технологии и сигурност от по-големите компании.

Ще разгледаме и двете опции по-долу, така че можете да изберете подходящия хост (глобален или локален) за вас.

Класиран: Най-добрите уеб хостове за сайтове в Малайзия

Забележка

Използваме валутен курс от 1 USD до 4,1 MYR за всички изброени цени.

1. SiteGround

https://www.siteground.com

SiteGround

Световна скоростна оценка

А+

Скорост в Азия

56 мс

Цена (MYR)

213.30 / година

Основни функции

 • 10 GB SSD съхранение
 • 10 000 посещения / мес
 • Cpanel & SSH достъп
 • Безплатен облачен CDN
 • Безплатно ежедневно архивиране

"Най-добрият всеобхватен в списъка. Бързо (особено в Малайзия) и достъпно."

SiteGround е нашият избор номер едно за комбинацията от скорост и цена.

Още по-добре, няма да жертвате скоростта в световен мащаб. SiteGround получава A + рейтинг в останалия свят. С други думи, в Малайзия е много бързо, а и навсякъде другаде е бързо!

Още по-добре, няма да жертвате скорост в останалия свят. SiteGround получава A + рейтинг в останалия свят. С други думи, в Малайзия е много бързо, а и навсякъде другаде е бързо!

Можете да ускорите световната скорост още повече, като активирате безплатната CDN функция на SiteGround. Осъществено от Cloudflare, това съхранява вашия уебсайт локално на сървъри по целия свят. Така че, независимо къде е вашата аудитория, те винаги се обслужват от най-бързото място.

SiteGround също е на достъпни цени. В RM213 това е (почти) най-евтиният хост в списъка. И идва с 30-дневна гаранция за връщане на парите.

Не само това, но SiteGround е глобален уеб хост, който захранва повече от 500 000 уебсайтове. Вие сте в добри ръце. Получавате и ежедневни резервни копия, за да не загубите цялата си упорита работа. FYI, ние хостваме този уебсайт Bitcatcha.com на сървъра на SiteGround!

Какво не е добре с SiteGround

 • Сравнително висока цена за подновяване за договора за следващата година.

SiteGround в действие

Оценка на потребителя

Създадохме тестов сайт на сървъра на Сингапур на SiteGround. Проследяваме продължителността на сървъра, както и скоростта на реакция. Като наш номер 1 домакин, SiteGround се представя отлично.

2. Хостингер

https://www.hostinger.my/

Hostinger

Световна скоростна оценка

А+

Скорост в Азия

89 ms

Цена (MYR)

168.60 / година

Основни функции

 • Безплатно име на домейн
 • Неограничено съхранение
 • Неограничена честотна лента
 • hPanel
 • Локализирана поддръжка

"Максимална стойност за функциите, които ще получите. Страхотна цена също!"

Хостингер е една от по-бързите уеб хостинг компании, независимо от това къде се намират вашите клиенти. Техните средни стойности в световен мащаб (взети от техния сингапурски център за данни) им дадоха солиден A + и те постигнаха много бързи 88,7 ms в Азия.

Най-добрата част според нас е, че в Сингапур Hostinger отбеляза невероятните 5 ms, което означава, че вашите клиенти в Малайзия също ще изживеят своя бърз момент на реакция!

С неограничено пространство за съхранение, честотна лента и имейл никога няма да се притеснявате да плащате повече за ресурси, които може да са ви необходими. Освен това ще си починете лесно с тяхната 99,9% гаранция за продължаване и ще спестите още повече, тъй като ви предлагат 1 безплатно име на домейн.

Техната поддръжка на клиенти е една от най-добрите, които преживяхме, обслужвайки над 20 държави на родните си езици. Те дори имат планове да добавят още!

Какво не е добре с Hostinger

 • Няма безплатен SSL
 • Няма ежедневни резервни копия

Хостингер в действие

3. Хостинг на A2

https://www.a2hosting.sg/

A2 хостинг

Световна скоростна оценка

А+

Скорост в Азия

71 ms

Цена (MYR)

190.92 / година

Основни функции

 • Неограничен SSD
 • Неограничена честотна лента
 • A2 оптимизиран WP
 • Безплатна миграция на сайт
 • По всяко време връщане на парите

"Най-подходящ за малки фирми и лични сайтове, които работят на WordPress."

Екологичен уеб-домакин, с пламтящи бързи скорости в Азия (благодарение на своя център за данни в Сингапур) и множество функции за качество на живот, A2 наистина разтърси света ни, когато тествахме скоростите им..

Ако искате да се погрижите за клиентите от региона на Югоизточна Азия, A2 всъщност е един от най-добрите уеб хостове, които можете да получите (6 ms pinging от Сингапур!).

Ако обаче решите да се насочите към по-глобална аудитория, можете да го направите без притеснения; Средната в света скорост на A2 от 173,2 ms ще гарантира бързи скорости на зареждане за вашия сайт, без значение къде са вашите целеви клиенти.

Планът Swift дойде със списък на луксозни функции за повишаване на скоростта, като SSD съхранение, PHP7 и тяхното изключително приложение, оптимизирано за A2 WordPress. Приложението оптимизира вашия WordPress сайт за вас, спестявайки ви цял период от време и гарантира, че ще получите възможно най-добрите скорости.

Въпреки че планът на Swift е добър, препоръчваме Turbo плана, ако можете да си позволите да се развихрите малко. Това ви дава достъп до техните Turbo сървъри (20X по-бързи от обикновените сървъри)!

Силно препоръчителен уеб хост за региона (и извън него!)

Какво не е добре с A2 хостинг

 • Ако нямате късмет, може да отнеме доста време да се свържете с техния екип за чат на живо.

A2 Хостинг в действие

4. Exabytes

https://www.exabytes.my

Exabytes

Световна скоростна оценка

А+

Скорост в Азия

74 ms

Цена (MYR)

269 ​​/ година

Основни функции

 • 50 GB дисково пространство
 • 100 GB дисково прехвърляне
 • 99,5% Uptime Guar.
 • WordPress, Joomla
 • 24 × 7 поддръжка по електронна поща

"Чудесен за местната малайзийска публика, но липсва надеждността на по-големите домакини."

Exabytes е нашият най-високо оценен местен малайзийски домакин. Базиран в региона на Малайзия, той оценява високо за местна скорост. Идеално е, ако искате бърз и достъпен уеб хост за азиатска аудитория.

Той може да се похвали с 99,5% време на работа, което не е толкова високо, колкото обикновено препоръчваме, но все пак е респектиращо.

Exabytes е оптимизиран за WordPress и разполага с инсталиране с едно щракване, което улеснява новодошлите.

Какво не е добре с Exabytes

 • Гаранцията за ненавременна работа е по-ниска от нашата база от 99,8%.
 • Не толкова бързо в световен мащаб.

5. Хостинг на инмоции

https://www.inmotionhosting.com

Хостинг на инмоции

Световна скоростна оценка

А+

Скорост в Азия

147 ms

Цена (MYR)

215 / година

Основни функции

 • Безплатно име на домейн
 • Зони с максимална скорост ™
 • Неограничен трансфер
 • SSH достъп
 • 24 × 7 американска поддръжка

"Inmotion е друг мощен глобален уеб хост. Всъщност използвам Inmotion, за да хоствам собствени сайтове."

Ако се стремите към глобална аудитория, това е един от най-бързите хостове там. Той оценява A + по целия свят.

При 147 ms в Азия, това не е най-бързият хост за малайзийската аудитория, но все пак е в рамките на ръководството на Google от 200 ms..

Той се предлага с неограничен капацитет за съхранение и честотна лента, така че никога няма да свършите плащането за повече ресурси. Освен това гарантира 99,9% продължаване на времето и архивира вашите данни всеки ден.

Техната поддръжка на клиенти също е отлична. Той получи независима оценка A + за тяхната поддръжка по телефона 24/7.

Какво не е добре с Inmotion хостинг

 • Малко по-бавни времена на реакция в Азия в сравнение с някои домакини.

6. ServerFreak

https://www.web-hosting.net.my

ServerFreak

Световна скоростна оценка

B

Скорост в Азия

78 ms

Цена (MYR)

299 / година

Основни функции

 • 25 GB дисково пространство
 • 100 GB дисково прехвърляне
 • 99% Uptime Guar.
 • 1 Безплатен домейн
 • 340+ скрипт

"Друг бърз и достъпен малайзийски уеб хост."

ServerFreak е вторият ни локален уеб хостинг в Малайзия в списъка. Той е само с една по-бавна част от Exabytes в малайзийския регион и заема B в целия свят.

ServerFreak гарантира 99% продължаване. Отново това е по-ниско от показателя ни, но няма да доведе до прекалено прекъсване. Докато ServerFreak е малко по-скъп от Exabytes, вие получавате 30-дневна гаранция за връщане на парите, което е удобно.

Какво не е добре със ServerFreak

 • Гаранцията за ненавременна работа е по-ниска от нашата референтна стойност 99,8%.
 • По-бавен в останалия свят от повечето по-големи домакини.

7. Шинджиру

https://www.shinjiru.com.my

Shinjiru

Световна скоростна оценка

B

Скорост в Азия

113 ms

Цена (MYR)

265 / година

Основни функции

 • 100 GB дисково пространство
 • Безмерен трансфер
 • 1Gbps Anti-DDoS защита
 • R1Soft Backup
 • Приемат се биткойни

"Сигурен, анонимен уеб хост на сравнително ниска цена."

Shinjiru е солиден местен малайзийски уеб-домакин. Той идва с щедро съхранение и честотна лента, както и прилични скорости в азиатския регион и по света.

Но уникалната продажна точка на Shinjiru е нейната поверителност и конфиденциалност. Всъщност можете да настроите вашия уеб хост анонимно, за да ви осигури допълнителен слой сигурност. Можете дори да плащате, като използвате Bitcoin.

Какво не е наред с Shinjiru

 • Не толкова бързо в Малайзия, колкото други местни домакини.

8. Хостинг на Sempoi

https://www.sempoihosting.com

Хостинг на Sempoi

Световна скоростна оценка

А

Скорост в Азия

226 мс

Цена (MYR)

500 / година

Основни функции

 • 10 GB дисково пространство
 • 100GB трансфер
 • Неограничени домейни
 • Cpanel & Softaculous
 • Ежедневно резервно копие

"Малайзийски уеб хост, който е чудесен, ако имате американска или глобална аудитория."

Sempoi е достоен вариант, ако вашият уебсайт има световна аудитория. Той отбелязва A по целия свят, а в САЩ е особено бърз.

Но имайте предвид, че сървърите на Sempoi се намират в Канада (според нашите тестове на техните примерни уебсайтове). Така че, ако вашият уебсайт има само малайзийска аудитория, това не е чудесен избор. Времената за реакция в региона на Малайзия са по-бавни от всички останали в този списък. При 226 ms е извън бенчмарка на Google от 200 ms.

Какво не е добре със Sempoi

 • Лошо време за реакция на малайзийската аудитория.
 • По-скъпо от много други планове в списъка.

присъда

Ако търсите уеб хост, който ще обработва трафик от цял ​​свят, изберете „SiteGround“. Това е утвърден глобален домакин с безупречно време за бързи и бързи реакции в цялата планета.

За още по-бързи скорости в Малайзия, изберете базата данни в Сингапур, когато се регистрирате с SiteGround (ще бъдете подканени да изберете местоположението).

И ако искате още един поглед към петте най-добри уеб хостове за Малайзия, ето нашата удобна таблица:

Скорост на рейтинг

AVG. СКОРОСТ В АЗИЯ

ЦЕНА (MYR / ГОДИНА)

SiteGround

А+

56 мс

213,30

Hostinger

А+

89 ms

168,60

A2 хостинг

А+

71 ms

190,92

Exabytes

B

74 ms

269

Ловът на домакини е труден бизнес, така че ако имате допълнителни въпроси, не се колебайте да ни пуснете съобщение.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

About the author

Adblock
detector