Vrijedi li doživotna pretplata pCloud? Obavezno pročitajte prije kupnje!

Ako ovo čitate, to vjerojatno znači da ste naišli na pregled mog prijatelja Sama, pCloud, i ozbiljno razmišljate o liječenju računa.


Nismo iznenađeni. PCloud uzima isprobani proizvod i jednostavno ga potpuno izbacuje iz vode s poboljšanjima, ostavljajući konkurenciji jedu ozbiljnu prašinu u zamahu..

Ako ste mi rekli prije 10 godina da ću moći sigurno pristupiti svojim datotekama s bilo kojeg mjesta na svijetu bilo kojim od svojih uređaja, s 2TB prostora za pohranu, moći ću vratiti zabrljanu datoteku zbog praćenja datoteka u roku od 30 dana i surađivao s drugima na dodir gumba, pljunuo bih na pod, nasilno udario šakom u tebe i optuživao vas da ste lažljivac.

Srećom da se nismo upoznali prije 10 godina ili bih morao jesti svoje riječi.

pCloud donosi sve ono za što kažu da proizvod čini i još više – dali su nam mogućnost plaćanja pretplate za LIFETIME, što znači da ćemo morati uživati ​​u svim blagodatima pCloud računa u samo 1 fiksnoj cijeni.

Stvar je, da li zaista vrijedi doživotna pretplata pClouda? Hajde da vidimo.

Zašto je pCloud izašao s životnim planom?

Doživotna pretplata na pCloud

Godišnji pretplatni plan donijet će pCloud-u više dugoročne profite, tako što tvrtka dobiva tako što korisnicima daje mogućnost plaćanja samo jednom za cijeli životni plan?

Iskreno, ne znamo.

Mislimo da se pCloud sastoji od gomile mladih, naprednih pojedinaca koji zapravo žele napraviti promjenu u svijetu, umjesto da imaju način razmišljanja o profitu.

Realno, pCloud je i dalje posao i posao treba maksimizirati dobit. Naša najbolja pretpostavka je da je pCloud na tržištu relativno nepoznat (u usporedbi s Dropboxom) & Google pogon), osmislili su ove planove za privlačenje novih korisnika i stjecanje tržišnog udjela. Ako je to istina, onda to funkcionira – kupio sam plan za sebe.

Također sumnjamo da mogućnost kupnje njihovih doživotnih pretplatničkih planova možda nije trajna, tako da bi naš najbolji savjet bio da ga nabavite dok još uvijek možete!

Što definira “doživotnu pretplatu”?

Mislim da svi znamo da sve što vam se da “za život” zapravo i nije život. Kopali smo po njihovom TOS-u i otkrili da je njihova definicija “za život” zapravo 99 godina, ili što je kraće.

Samo 99 godina

To baca ključ u moje planove prenošenja računa na svoje unuke kao obiteljski nasljednik, ali pretpostavljam da je 99 godina (ili smrt, što god prije dođe) prilično pristojan posao.

Doživotna pretplata na pCloud – planovi & cijena

500GB2TBFamily
Storage500GB2,000GB2,000GB
Broj korisnika11Up do 5
Godišnja cijena 47,88 $ 95,88N / A
Cijena života 175 USD 350 $ 500
Savings- $ 64.40 * – $ * 129,40 N / A

* Ušteda se izračunava na temelju pretpostavke da ste se prijavili za godišnji plan i zadržali ga pet godina.

Doživotna pretplata pClouda može izgledati skupo jer ćete morati platiti veliki iznos unaprijed, tako da možemo razumjeti zašto bi se neki odlučili ići umjesto na svoj godišnji plan.

Međutim, smatramo da je ovo malo poput leasinga u odnosu na kupovinu nekretnina; godišnji plan je poput zakupa (plaćate manje, ali imovina nikada nije vaša na posjed), dok je doživotna pretplata poput kupovine (ako je cijena prava i sviđa vam se, zašto ne?)

U svakom slučaju, usitnimo neke brojeve kako bismo to saznali. Pogledajte naša otkrića u nastavku.

pCloud Premium 500GB

Godišnje premijski plan pClouda košta 47,88 USD, dok životni plan košta 175 USD, jednokratno plaćanje. Pod pretpostavkom da se pet godina držite godišnjeg plana, već biste uplatili 239,40 USD, što već znatno premašuje plan doživotne pretplate na pCloud.

Vaša ušteda u 5 godina ako platite za doživotni plan Premium 500GB: 64,40 USD

pCloud Premium Plus 2TB

Uzmite ovo, Premium Plus 2TB plan košta 95,88 USD godišnje, nasuprot doživotnoj pretplati od 350 USD. Opet, pretpostavimo da se držite plana pet godina. S godišnjim planom već bi se kašljao vrtoglavih 479,40 USD, dok ćete za doživotnu pretplatu morati platiti samo 350 USD.

Vaša ušteda za 5 godina ako platite za životni plan Premium Plus 2TB: 129,40 USD

Obitelj pCloud

Obiteljski plan pClouda dostupan je samo uz doživotnu pretplatu, ali budući da omogućuje 5 korisnika dijeljenje 1 računa, koristit ćemo obiteljski plan u odnosu na 5 samostalnih godišnjih premijskih planova od 500 GB.

Obiteljski plan koštat će vas 500 dolara, dok svaki premijski plan košta 47,88 dolara x 5 što ukupno iznosi 239,40 dolara godišnje! Za pet godina to košta otprilike 1.197 dolara, što me iz nekog razloga malo ljuti.

Vaša ušteda u 5 godina ako platite za obiteljski životni plan: 697 USD

S ovim brojevima mislim da je prilično sigurno reći da, iako se doživotne pretplate mogu osjećati kao da koštaju više (zbog velikog jednokratnog plaćanja), zapravo ćete plaćati puno manje I dobiti veću vrijednost u usporedbi s godišnjim planovi. Ako se planirate dugoročno pridržavati pCloud-a, toplo preporučujemo kupnju jednog od životnih planova.

Dodatna značajka – vijek trajanja kriptovaluta pCloud

pCloud kripto vijek trajanja

Svi se možemo složiti da je sigurnost datoteka važna, no isplati li se platiti? Na kraju krajeva, naše su datoteke već sigurne na poslužiteljima pClouda.

Oni već koriste AES TLS / SSL 256 bitnu enkripciju, tako da ako ih datoteke presreću na putu do poslužitelja, tko god ga je oteo, neće moći pristupiti tim datotekama bez ključa.

Pa zašto bismo uopće trebali pCloud Crypto?

Vidite, datoteke koje su prenesene na poslužitelje pClouda mogu uživati ​​u AES šifriranju na putu prema gore i nitko ih ne može dirati, ali kad stignu na poslužitelje, datoteke se vraćaju u izvorni oblik. Iako su vaše datoteke još uvijek sigurne, ljudi na pCloudu mogu vidjeti što ste prenijeli.

pCloud Crypto dodaje dodatni sloj sigurnosti stvarajući jedinstveni ključ za vas tako da samo osoba s ključem može pristupiti tim datotekama, čuvajući ih sigurno od svih, uključujući pCloud.

Hipotetski govoreći, ako ste prenijeli strogo tajne vladine podatke u pCloud i neka teroristička organizacija fizički otme njihov ured, oni mogu prisiliti pCloud da preda podatke koje ste prenijeli i te podatke koristiti za svjetsku dominaciju. Tako je, svijet ide u pakao i za tebe je kriva, prijatelju.

S kriptovalutama pCloud, čak i ako najozloglašeniji teroristi pljačkaju pCloud, nema načina da pristupe vašim super osjetljivim podacima privatne vlade, a vi biste spasili svijet od odlaska u pakao, pa ste sada pozvani kao heroj.

U svakom slučaju, razgovarajmo o trošku.

pCloud Crypto košta 47,88 dolara godišnje, dok doživotna pretplata košta samo 125 dolara. Preko 5 godina uštedjeli biste 114,40 dolara. Ako ćete dobiti pCloud Crypto, učinite sebi uslugu i idite na doživotnu verziju. Uštedjet ćete toliko više.

Bilješka

Kripto je dodatna značajka koja se kupuje na vašem oblaku pohrane. Recite ako želite 2TB doživotno spremanje s krivotvorenim vijekom trajanja. Trošak će biti 350 + 125 USD = 475 USD.

Što bi moglo poći po zlu

Kao što je Sam spomenuo u svojoj recenziji, zaista nema puno nedostataka vrhunskih usluga pClouda. Međutim, imamo nekoliko problema o kojima ćemo govoriti u nastavku.

1. Što ako druga tvrtka kupi preko pClouda?

To se vjerojatno neće dogoditi, ali još uvijek je valjana briga.

Kontaktirali smo tim za podršku na pCloud-u (koji je usput izvanredan) radi komentara i oni su nam garantirali da ne žele prodati tvrtku, ali da će poštovati sve račune za cijeli život, ako se netko odluči kupuje nad svojom tvrtkom u budućnosti.

Međutim, volimo biti sigurni pa smo prošli njihov TOS, ali nažalost, nismo mogli pronaći ništa povezano s tim.

Priznali su da u TOS-u ne postoji literatura o tome, ali ako nam se pomisao učinila neugodnom, uvijek se možemo odlučiti za svoje godišnje planove. Moramo se složiti.

2. Što ako nema dovoljno prostora za pohranu?

2TB prostora za pohranu trenutno se može činiti mnogo, ali veličina datoteka brzo raste. Za pet godina vrijeme 2TB možda neće biti dovoljno. Hoće li nadograditi naše račune kad dođe vrijeme ili bismo morali kupiti više prostora za pohranu?

Što ako pCloud u budućnosti odluči stvoriti 5TB račun? Željeli bismo to nadograditi samo plaćanjem razlike, ali gledajući na stvari kakve su stvari (morate platiti cijelu cijenu pretplate za cijeli život, čak i ako imate godišnji račun u bilo kojem iznosu od godina), čini se kao da bismo morali više odvajati.

3. Trošak prilika – što ako dođe nešto bolje?

Oh FOMO (strah od nestajanja) je jak u ovom.

Svi planovi pretplate za doživotnu pretplatu na pCloud imaju izvrsnu vrijednost, ali imajmo na umu – 175 dolara nije jeftino. Vidim ljude koji se odluče platiti godišnje samo zato što nemaju unaprijed 175 dolara, ali odustajem od toga.

Poanta koju želim učiniti je da plaćamo toliko za račun, a šest mjeseci niz put ako neka druga tvrtka odluči stvoriti vrhunski proizvod koji košta manje, osjećali bismo se kao da nam je serviran kratak kraj štapa.

Za novi, vrhunski proizvod (povrh svega što smo već platili pCloud) trebali bismo platiti ako želimo koristiti njihove usluge, a to je puno!

Završne misli – Palac gore ili dolje?

U redu, evo naših razmišljanja – pretplata za doživotnu pretplatu pClouda je čudesna. Ušteda troškova je jednostavno prevelika da bi se zanemarili. S životnim planom od 500 GB uštedjet ćete 64,40 USD u usporedbi s plaćanjem godišnjeg računa za 5 godina (ušteda se povećava s 2TB i Obiteljskim planom).

Naravno, imamo nekoliko valjanih briga (nedostatak budućeg skladištenja, oportunitetni troškovi, strah od isključivanja pCloud-a prije nego što iskoristimo životne prednosti), ali neka se realiziraju; naša zabrinutost je valjana, ali vrlo je malo vjerojatno da će se dogoditi.

Ako vas to stvarno muči, uvijek slobodno krenete s godišnjim planom i nadogradite kada se počnete osjećati sigurnijima.

Dakle, u ime svih ovdje na Bitcatcha.com, dajem dva palca gore, na pCloudov plan doživotne pretplate. Nabavite je prije nego što se smame i odluče povući plan!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map